Közérzet · 2019.01.30.

NYOMTASSTEIS – Egy országos sztrájkba akár a kormány is belebukhat

Győrben leálltak az Audi gyár dolgozói, Pécsen félpályás útlezárással tiltakoznak a szakszervezetek, több ágazatban sztrájkelőkészítő bizottságok alakultak. A munkabeszüntetés nagyon erős és hatásos fegyver, egy országos sztrájkba akár a kormány is belebukhat. Ehhez azonban rengeteg munkára van még szükség. Ez a Nyomtass te is! 80. számának vezető témája.

Vészhelyzet az egészségügyben. Ezt nem mi mondjuk, hanem egy olyan gyakorló orvos, aki a budapesti Honvéd Kórház Sürgősségi Centrumában dolgozik, és kétségbeesett levéllel fordult az intézmény vezetéséhez, amelyből néhány részletet idézünk.


Éhbérért foglalkoztatják a tűzoltókat. Egy tapasztalt tűzoltó kevesebbet keres 160 ezer forintnál, ezért ha nem lesz emelés, a tűzoltók tömegével fogják elhagyni a szolgálatot, figyelmeztet az egyik szakszervezet.

Se takarék, se posta. A veszteséggel működő takarékszövetkezeti kirendeltségek tömeges bezárása nyomán a kistelepüléseken nem tudják, hogyan fogják pótolni a sokaknak az egyetlen bankolási lehetőséget jelentő szolgáltatást.

Újratervezés – Hogyan építsük újjá a vidéki nyilvánosságot? címmel konferenciát szervez a Nyomtass te is!

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A legfrissebb szám innen letölthető.

 


[fbcomments]