Közérzet · 2018.08.01.

NYOMTASSTEIS – Csúcson az unió népszerűsége

Az Európai Unió népszerűsége 1983 óta nem látott csúcson van, ami szakértők szerint egyértelműen annak tudható be, hogy a britek kilépési kísérlete (brexit) szánalmas eredménnyel járt. Ma már a legelvakultabb euroszkeptikus politikusok sem házalnak a választóknál azzal, hogy országuknak ki kellene lépnie az EU-ból.

Ez a fő témája a Nyomtass te is! 54. számának, amelyet innen letölthet, de további érdekes cikkek is olvashatók a kis újságban. Például:


Évente 80–90 ezer forintot vesz ki a kormány mintegy kétmillió munkavállaló zsebéből azzal, hogy jövőre megszünteti a cafeteria legnépszerűbb elemeinek adókedvezményét. Ezzel végleg elbukik a béren kívüli juttatási rendszer, amely jó ideje szúrta a miniszterelnök szemét.

Egymillió aláírást akar gyűjteni Hadházy Ákos független képviselő, volt LMP-társelnök azért, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Erre azért lenne szükség, mert szerinte a magyar ügyészség nem jár el korrekten a fideszeseket érintő korrupciós ügyekben.

A magyar fociiparban dolgozó, 200 legjobban kereső ember éves átlagfizetése 52,8 millió forint, amely Kelet-Közép-Európában a legmagasabb, és eléri az osztrák, dán, svéd, belga szint 80 százalékát.

nyomtassteis-54szam-p1

nyomtassteis-54szam-p2

 


[fbcomments]