Közérzet · 2018.10.19.

NYOMTASSTEIS – Büntetendő az utcán éjszakázni

Karl Marx kora társadalmán gúnyolódva jelentette ki, hogy a kapitalizmusban a szabadság azt jelenti, mindenkinek szabad a híd alatt aludnia. Nos, a magyar kormány legújabb rendelkezése alapján nálunk már ezt sem szabad. Október 15-e óta Magyarországon büntetendő cselekmény a lakhatással nem rendelkezőknek az utcán éjszakázni. Megjelent a Nyomtass te is! 65. száma!

Óriási siker, hogy a szeretteiket otthonukban ápolók és az őket támogató civil szervezetek kitartó kampánya képes volt rákényszeríteni a kormányt: emelje meg az ápolási díjat.


Ami Orbánnak természetes, abba Nyugaton már évtizedekkel ezelőtt is belebuktak a politikusok. Nem Magyarországon lett először botrány abból, hogy állami vezetők nagyvállalkozók pénzén járnak szórakozni. Amíg Orbán Viktor teljesen természetesnek tartja, hogy az állami megbízásokból meggazdagodott Garancsi István fizeti a luxus magángépes meccsnézéseit, máshol a hasonló ügyek évtizedes karriereket törtek ketté.

Akár százezer köztisztviselőt és állami alkalmazottat tehet lapátra napokon belül a kormány. Pontos részleteket egyelőre nem tudni a tervezett leépítésről, de – ahogyan az már megszokott – a szakszervezetekkel nem egyeztettek a döntéshozók.

Kérjük, nyomtassa, másolja és terjessze ön is a Nyomtass te is!-t – ha tudja! A legújabb szám innen letölthető. Ha segítségre van szüksége, írjon a Nyomtass te is! csapatnak erre a címre: info.nyomtassteis@gmail.com, vagy hívja őket a 30 628 7485-ös telefonszámon!


[fbcomments]