Közérzet · 2018.06.21.

NYOMTASSTEIS – Betiltja a Fidesz a hajléktalanságot

Betiltja a Fidesz a hajléktalanságot, most a tudósok küzdenek a függetlenségükért, majdnem felére csökkent a menedékkérők száma Európában. Többek között ezekről a témákról olvashatnak a Nyomtass te is! legfrissebb számában.

A kormány kétharmados többségének birtokában az Alaptörvény módosításával akarja elérni, hogy hajléktalanok ne tartózkodhassanak közterületen. Az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke, Iványi Gábor szerint a javaslat embertelen és szakmaiatlan.


Körülbelül olyan, mintha az gészségügyben tiltanák be, hogy az emberek megbetegedjenek – mondta Iványi Gábor.

A jövő évi költségvetésben az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz csoportosítják át a Magyar Tudományos Akadémia kutatóközpontjainak járó mintegy 20 milliárd forintot. Az akadémikusok emiatt a függetlenségüket féltik. Garanciákat akarnak a kormánytól. Ezzel kapcsolatban az MTA elnöksége egy követeléslistát is megfogalmazott.

2017-ben összesen 728 ezer menedékkérelmet nyújtottak be az EU huszonnyolc tagállamában, plusz Izlandon, Norvégiában és Svájcban. Ez mindent összevetve 44 százalékkal kevesebb, mint 2016-ban volt – derül ki az Európai Menekültügyi

Támogatási Hivatal (EASO) éves jelentéséből.

A nyomtassteis kezdeményezés egyetlen esetben működik: ha elegen leszünk olyanok, akik tényleg nyomtatnak és terjesztik is ezt az újságot. Csatlakozhat kicsiben és nagyban, lehetőségei, ereje szerint. Akkor is sokat tett, ha csak egy-két példányt nyomtat ki és juttat el ismerősökhöz vagy ismeretlenekhez.

A kis újság legújabb száma innen letölthető.

nyomtassteis-48szam-p1

nyomtassteis-48szam-p2


[fbcomments]