Közérzet · 2020.01.16.

NYOMTASSTEIS – Bántalmazott nők, túlárazott vasútépítés, gondok a postákon

Kutatások szerint egymillió olyan nő él Magyarországon, akit partnere fizikailag vagy szexuálisan bántalmazott már élete során. Ennek ellenére a hatóságok csak töredékét fedezik fel ezeknek az eseteknek – ez a Nyomtass te is! friss számának vezető témája.

A többi:


A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Zrt. 55 milliárd forintért végezheti a Debrecen–Füzesabony-vasútvonal korszerűsítésének első ütemét, kilométerenként 3,6 milliárdért. Az eddigi rekord 3,29 milliárd forint volt.

Luxusszálloda helyett hajléktalanok otthonává tette Ferenc pápa a Szent Péter térre néző palotát.

Kelebia postamestere a múlt héten főbe lőtte magát. Noha a ravaszt ő húzta meg, a felelőst valószínűleg máshol kell keresni. A halála előtt szétküldött levelében meg is nevezte a „tettest”: „Halálomért egyedül és kizárólag a Magyar Posta felel” – írta.

A Kúria azért marasztalta el a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodát, mert az megsértette a Magyar Helsinki Bizottság jogvédő civil szervezet jó hírnevét, amikor a 2017-es, a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációban szereplő egyik kérdésben úgy állította be őket, mint akik védik az esetleg törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat. Emiatt a kabinetirodának 30 napon át bocsánatot kell kérnie a szervezettől a saját honlapján, és kétmillió forintos sérelemdíjat is kell fizetnie. A Fidesz-kormány a választások előtt több millió példányban nyomtatta ki és terjesztette ezeket a valótlanságokat.

A most megjelent kormányhatározatok szerint Baján 860 millió forintból, Balassagyarmaton 874, Szarvason 876, Szigetváron 863, Újfehértón pedig 883 millió forintból épülhet honvédelmi sportközpont.

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A Nyomtass te is! legújabb száma innen letölthető.

 


[fbcomments]