Közérzet / Egyéb · 2018.01.29.

NYOMTASSTEIS – Az igazságot nyomjuk

Vélhetően kivárta a kormány a kampány kezdetét a 8-as főút várpalotai elkerülő szakaszának az átadásával, a beruházás ugyanis már jó ideje elkészült. Írásunkat átvette a Nyomtassteis, így azokhoz is eljuthat, akik nem rendelkeznek internet-hozzáféréssel.

Sok vicces dolog között nyomjon egy like-ot egy komolyabbra! Az igazságot nyomjuk – Nyomtass te is! címmel szavazhat a Kétfarkú kutyákhoz beadott pályázatunkra! Ha nyerünk, lesz kutyaszám is!

Abban tutira lesz vicces olvasnivaló. (A pályázók neve mellett az oldalon lévő kis kék kockára kattintva szavazhat Az igazságot nyomjuk – Nyomtass te is!-re.)

Van még néhány független újság és hírportál, amelyek tisztességesen elvégzik a munkájukat, csakhogy ezeket nem olvassák elegen. A Nyomtassteis kezdeményezés segítségével azonban sokakhoz eljuttathatjuk az általuk előállított értékes tartalmakat. A legfontosabb írásokat lerövidítve, közérthetővé téve egy A/4-es lap két oldalára helyezzük el (tördeljük be). Ezt a lapot félbehajtva egy újság formátumú kis kiadványt kapunk.

Az aktuális lapszámok internetes oldalunkról tölthetőek le. Aki úgy gondolja, hogy ezekről a hírekről másoknak is értesülniük kell, annak csak annyi dolga van, hogy több példányban kinyomtatja, lefénymásolja, és tovább terjeszti.

A Nyomtassteis kezdeményezés egyetlen esetben működik: ha elegen leszünk, akik tényleg nyomtatnak és terjesztik is ezt a kis újságot. Csatlakozhat kicsiben és nagyban is, lehetőségei, ereje szerint. Akkor is sokat tett, ha csak egy-két példányt nyomtat ki és juttat el ismerősökhöz vagy ismeretlenekhez.

De gondolkodhat nagyban is. Ha van lehetősége, netán nyomdakapacitása arra, hogy sok példányt állítson elő, akkor az már nagy segítség. Ha mozgósítja a barátait, hálózatot épít olyanokból, akik rendszeresen szállítanák ki a lapot egy-egy adott körzetbe, akkor jelentősen járult hozzá ahhoz, hogy minél több emberhez jusson el másféle információ, mint amit a kormányzati hírforrásokból kap.

A kis újság terjesztésének fontos eleme a személyes beszélgetés, így azok, akik csak az állam által elfoglalt hírforrásokból tájékozódnak, találkoznak más véleményekkel is. Ha tömeges mozgalommá tudjuk fejleszteni a kezdeményezést, akkor rövid idő alatt érezhetően ellensúlyozhatjuk a hatalom médiamonopóliumát.

Ha valaki otthon szeretné nyomtatni, akkor a www.nyomtassteis.hu vagy a nyomtassteis Facebook-oldalról letöltheti az aktuális lapszámot és azt egy A/4-es oldal két oldalára nyomtatja ki. Ha a papírt félbehajtja, akkor már kezében is van a kis újság, amelyet maga is tovább terjeszthet. Ha ön is csatlakozni szeretne a Nyomtassteis csapatához és terjesztené Veszprém megyében a kiadványt, akkor jelentkezzen a veszprem.nyomtassteis@gmail.com e-mail címen. A legfrissebb Veszprém megyei lapszám innen letölthető.

 


[fbcomments]