Közérzet · 2018.08.15.

NYOMTASSTEIS – Aláírásgyűjtés az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért

A korrupció megfékezésének egyik utolsó lehetősége az uniós ügyészséghez történő csatlakozás kikényszerítése – vélik a csatlakozás támogatói. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő aláírásgyűjtést indított a csatlakozás érdekében.

Az Európai Ügyészség korrupt magyar politikusok ellen is nyomozhatna, a Fidesz szerint pedig ez sértené az önállóságunkat.


Az Európai Ügyészség független szervként a határokon átnyúló csalások és az EU pénzügyi érdekeinek sérelme kapcsán nyomozhat, vádat emelhet, büntetőeljárásokat folytathat le, és bíróság elé állíthat elkövetőket. Az aláírásgyűjtés indokaként Hadházy Ákos kifejtette: A magyaroknak nagyon erős jelzést kell adniuk az Európai Unió felé, megmutatva, hogy elegük van a korrupcióból és nem akarják tovább nézni az EU-s pénzek szabad elrablását.

Erre nem csak azért van szükség, hogy a lopások felelősei bíróság elé kerülhessenek, hanem azért is, hogy Európa ne állítsa le a támogatások folyósítását, és ezzel elkerüljünk egy azonnal fellépő pénzügyi válságot. Ennél is nagyobb veszély, hogy ha nem jön a pénz, a Fidesz kivezetheti az országot az EU-ból – fogalmazott Hadházy.

Komédiába fulladt a külföldről támogatott civil szervezeteket listázó jogszabály. Az eredeti szándék az volt, hogy a kormány által gyűlölt szervezeteket „leplezzék le”, ehelyett kiderült, hogy a listán többségben vannak azok a civilek, akiknek a legtávolabbi közük sincsen a politikához, mégis megalázó módon megbélyegzik őket is.

Két gimnáziumban is a tantestület, a szülők és a diákok által támogatott korábbi vezető ellenében fideszes önkormányzati képviselőt neveztek ki iskolaigazgatónak. A váci Madách Imre Gimnáziumban és a debreceni Ady Endre Gimnáziumban is ez történt.

Többek között ezekről a témákról ír a Nyomtass te is! a legújabb számában. Olvassa, nyomtassa, terjessze, hogy minél több emberhez eljussanak a valódi hírek!

nyomtassteis-56szam-1

nyomtassteis-56szam-2

 

 


[fbcomments]