Közérzet · 2018.09.27.

NYOMTASSTEIS – A magyarok többsége apátiába süllyedt

Bár a magyarok többsége még hisz abban, hogy demokráciában a legjobb élni, a magyar politikai életet illetően mély apátiába süllyedtek. Az emberek fele szerint demokratikus eszközökkel már nem lehet megszabadulni a jelenlegi kormánytól – olvashatjuk a Nyomtass te is! legújabb számában.

A Századvég című konzervatív szakmai folyóirat utolsó számában jelent meg Bod Péter Ákos tanulmánya, amelyben kritizálni merte az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját. Valakinek nem tetszett a cikk, ezért a lapot „visszavonták” – régen ezt hívták bezúzásnak –, eltávolították az internetről is, a szerkesztőséget pedig kirúgták.

Vegyenek vissza annyit Magyarország uniós támogatásaiból, amennyit a Sargentini-jelentés „értelmezésére”, az erről tervezett, az Európai Uniót lejárató „tájékoztató kampányra” költ Orbán Viktor kormánya – javasolja az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője, Guy Verhofstadt.

Szeptember 29-én nyolcadik alkalommal indul a Lakásmenet nevet viselő, évente megtartott tüntetés, amelynek a szlogenje idén: Otthonunk az életünk.

A kormányközeli újgazdagokkal a fedélzetén feltűnően sokszor keresztezte egymás útját idén nyáron egy 6,8 milliárd forint értékű luxusjacht és egy 17 milliárd forintba kerülő kisrepülőgép. Utóbbival utazva korábban Orbán Viktort is lefényképezték. A jachton pedig Mészáros Lőrinc mellett üzlettársát, Szíjj Lászlót és Homolya Róbertet, az EU-s támogatásokat osztó Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egykori elnökhelyettesét, illetve Kovács Ernő Bács-Kiskun megyei kormánymegbízottat is lefényképezte Németh Dániel.

Ezekről és más témákról is ír a Nyomtass te is!

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A legújabb szám innen letölthető.

nyomtassteis-62szam-p1

nyomtassteis-62szam-p2


[fbcomments]