Közérzet · 2019.11.05.

NYOMTASSTEIS – A kormánypárt nem volt felkészülve a vereségre

Szerényen nyerni, és méltósággal veszíteni – úgy tűnik, a gyakorlatban nem mindenki alkalmazza ezt az alapvető normát. Sok helyütt eltűnt merevlemezek, üres irattartók, alkalmazottak nélküli önkormányzatok szegélyezték a leköszönő városvezetők útját, ahol az önkormányzati választások után mennie kellett az előző garnitúrának. A kormánypárt nem volt felkészülve a vereségre – írja a Nyomtass te is!

A kis újság további témái:


A bérszakadék rohamosan növekszik a férfiak és a nők között. Az első félév átlagkereseteit tekintve 45 ezer forinttal keresnek kevesebbet a nők, mint a férfiak. Januárban még több mint hétezer forinttal kisebb volt a differencia. A számok azt mutatják: a nők hónapról hónapra hátrányba kerülnek a férfiakkal szemben.

Nem úgy, mint Mészáros Lőrinc cége egy olasz-szlovák konzorciummal szemben: annak ellenére, hogy a másik cégcsoport ötmilliárddal alacsonyabb áron építette volna meg az új komáromi Duna-hidat, mint a Mészáros és Mészáros Kft. és a Hídépítő Zrt. alkotta konzorcium, mégis utóbbi nyerte a munkát.

A kormány szerint a világ legjelentősebb napilapjainak egyike, a New York Times valójában Soros lapja, a Soros-birodalom pedig „folytatja a bevándorlásellenes nemzeti kormány elleni támadást”. Ez a kormány válasza a New York Times azon cikkére, amelyben az szembeállítja a magyar egészségügy riasztó helyzetét az Orbán Viktor kormányzása alatt sportra, elsősorban futballra fordított több százmilliárd forinttal.

Az álhírnek minősített valóság egyik szegmense az is, hogy igen rosszul állunk az egészségügyi fertőzések terén. Naponta több mint 200 kórházi fertőzés történik Magyarországon. Ebben a szakemberhiány mellett az is jelentős szerepet játszik, hogy a hazai egészségügyi intézményekben mindössze az uniós átlag harmadának megfelelő mennyiségű alkoholos kézfertőtlenítőt használnak csak el.

További részletek és a teljes lapszám itt olvasható. Olvassa, nyomtassa, terjessze![fbcomments]