Közérzet · 2022.01.21.

Nyomtass te is! – Orbán kudarca és a csirkefarhát

Szomorú jelképe a 12 év kormányzásának, hogy az árak befagyasztásával kell elterelni a figyelmet az elszabadult drágulásról és a szegénységről. Ám hiába a választás előtti pénzeső és a kapkodó intézkedések, mindenki azt kérdezi: az elmúlt 12 évben miért nem adtatok? – írja a Nyomtass te is!

Orbán Viktor úgy adja át háromciklusnyi kormányzás után az országot, hogy egekben az infláció, soha nem látott módon eladósodott az állam, gyenge a forint, az unióból nem jön a pénz, többmilliónyi a szegény ember és a méltatlanul alacsony nyugdíjból tengődő idős. Lerohasztott egészségügy, összeomlás szélén lévő oktatási rendszer, negyvenezer Covid-halott. Eközben Orbán környezetében mindenki milliárdos lett: az apja, a lánya, a veje, a barátja és a teljes haveri kör. Ez a 12 évnyi kormányzás mérlege.

A Fidesz pánikban van, mert ha elveszíti a választásokat, akkor jön az elszámoltatás. Ezért próbálkoznak mindennel, ami hatalmon tarthatná őket. Minden ember a saját bőrén érzi vásárláskor, hogy mennyire elszabadultak az árak. Ezen nem segít, hogy néhány élelmiszer árát befagyasztják – persze csak a választásokig. Az igazi tragédia és egyben Orbán kudarca az, hogy milliók élnek ma Magyarországon, akiknek egy étolaj megvásárlása is gondot jelent.


Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint az árbefagyasztás beismerő vallomás arról, hogy Orbán gazdaságpolitikája végleg megbukott. Ráadásul megint más terhére nagyvonalú a miniszterelnök, mert ennek az intézkedésnek az árát végül a gazdák, a kereskedők és gyártók fogják megfizetni, de leginkább a falusi kisboltosok, akik már eddig is nehéz helyzetben voltak.

Az Orbán-kormány kapkodó intézkedésekkel próbálja feledtetni a szegényekkel, hogy eddig nem sokat tettek értük. Mégis könnyen járhatnak úgy, hogy a megvásárolni szándékozott választók zsebre teszik, amit kapnak, mert ez jár nekik, aztán végül Orbán ellen szavaznak.

A Nyomtass te is! további témái:

  • Hazudnak az ápolók béréről
  • Mer-e vitázni Orbán Viktor Márki-Zay Péterrel?
  • Rendőrt minden faluba!
  • Mit kínál az ellenzék a szegényeknek?
  • Nem állt meg az áremelkedés
  • Sztrájkra készülnek a pedagógusok

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A Nyomtass te is! legfrissebb száma innen letölthető.

Illusztráció: nyugat.hu


[fbcomments]