Közérzet · 2023.08.17.

NYOMTASS TE IS! – Mészáros Lőrinc luxushajója

Mészáros Lőrinc bankja – amelyet állami segítséggel, vagyis a mi pénzünkből hoztak létre – vett Mészáros Lőrincnek egy 62 méter hosszú luxushajót 27 milliárd forintból. Ez annyi pénz, amennyiből több mint negyedmillió nyugdíjas kaphatna 100 ezer forintos egyszeri nyugdíjkiegészítést! – írja a Nyomtass te is!

Az ügy úgy pattant ki, hogy a 444.hu nevű internetes újság fotósa lefényképezte Mészáros Lőrincet és családját nyaralás közben a Földközi-tengeren. A 62 méteres jacht 12 vendég fogadására alkalmas, akiket 13 fős személyzet szolgál ki. Csak a kikötői díja napi több mint egymillió forint, a fenntartása, üzemeltetése évi 2,4 milliárd forintba kerül.

Mészáros Lőrincet, Orbán Viktor falubeli jó barátját talán senkinek sem kell bemutatni. Az egykori gázszerelő elképesztő mennyiségű, adófizetői pénzből finanszírozott közbeszerzést megnyerve mindössze pár év alatt az ország leggazdagabb emberévé vált. De hogyan került erre a hajóra? A sajtó némi nyomozás után gyorsan rájött, hogy a jachtot a Mészáros-féle Magyar Bankholding egyik cége, az Euroleasing Zrt. vette meg. Vagyis a hajó gyakorlatilag Mészáros Lőrincé. Az előzmények azonban ennél is izgalmasabbak. A hajó elkészítését Konsztantyin Sztrukov kazah–orosz milliárdos rendelte meg.

Csakhogy az Ukrajna elleni orosz agresszió miatt ezt a jachtot is könnyen elkobozhatták volna. Úgy tűnik, megint a gazdag és hűséges magyarok segítették ki az oroszokat. Az elkészült hajót Sztrukov helyett Mészáros cége vette meg, így mivel nem orosz tulajdon, el sem lehet kobozni. A hajó Mészárosé lett, és nyaralgathat rajta a barátaival, strómantársaival, vagy akár az Orbán családdal. A magyar társadalomnak nincs ezzel dolga, elég, ha szépen csendben maradva fizetjük ezt a számlát is.

A Nyomtass te is! Friss számának további témái:

A Lölő-jelenség

– 36 luxusingatlan gazdagítja Orbán Ráhelt és Tiborcz Istvánt

– Már csak Bulgáriát előzzük életszínvonalban

– Még mindig óriási az élelmiszer-infláció

– Annyi magyar dolgozik Ausztriában, ahányan Győrben élnek

– Hogyan töltsük a mobiltelefont?

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A lapszámot erre a linkre kattintva töltheti le.

Illusztráció: Pápai Gábor karikatúrája


[fbcomments]