Közérzet · 2023.02.08.

NYOMTASS TE IS! – Elegük lett az orvosoknak is

Nem viszik tovább a rossz egészségügyi rendszert a hátukon – jelentette be a Magyar Orvosi Kamara. Ha nem sikerül megállapodni az állammal, akkor felfüggesztik a kórházak ügyeleteit biztosító önkéntes többletmunkát, a háziorvosok pedig nem írják alá az új ügyeleti szerződéseket – írja a Nyomtass te is!

– A magyar orvosok és szakdolgozók évtizedek óta vállalnak szabadidejük terhére önkéntes ügyeleteket és műszakokat, hogy a betegek valahogy ellátáshoz jussanak. A hivatástudatunk azonban önmagában nem tudja az állam helyett a jó minőségű gyógyítás feltételeit megteremteni – jelentette ki Kincses Gyula, a kamara elnöke.

A MOK ezért olyan újratervezett egészségügyi rendszert javasol, amellyel a vagyoni helyzettől függetlenül minden beteg megfelelő ellátásban részesül és az állam a dolgozókat megtartó pályaképet biztosít. Ellenkező esetben a nem kötelező munkájuk egy részét meg fogják tagadni. A jelenlegi egészségügyi rendszer hibáinak állandó foltozgatása nem járható út. Számos adat bizonyítja, hogy sokkal kevesebb pénzből és lényegesen rosszabbul működik a hazai egészségügy, mint az uniós vagy akár a regionális országoké.


A kis újság további témái:

– Az Európai Unió legkorruptabb országa lettünk

– Falvak fogorvos nélkül

– Viharos tüntetés az akkumulátorgyár ellen

– Tízezreket spórolnak a határokon túl vásárlók

– Cserbenhagyott napelemes pályázók

– Változik az orvosi ügyelet telefonszáma (Hajdú-Biharban az új ügyeleti rend elindulásával már él az 1830-as szám, a többi megyében fokozatosan vezetik majd be.)

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A Nyomtass te is! friss számát innen töltheti le.


[fbcomments]