Közérzet · 2020.09.18.

NYOLCAS ÚT – További forgalmirend-változások

A nyolcas út bővítésének beruházója, a NIF Zrt. honlapján bejelentette az újabb forgalmirend-változásokat.

Szeptember 21-étől a Veszprém déli elkerülő Litéri és Füredi csomópontok közötti 7,5 kilométeres szakaszának négysávossá bővítése, valamint a külön szintű csomópontok építése miatt a 8. számú főúton további forgalmirend-változásra kell számítaniuk a közlekedőknek.


Egy 3 kilométeres szakaszon, a Litéri és a Budapesti csomópont között, a Székesfehérvár felé vezető mindkét sávot az év végéig lezárják, ezért mind Körmend, mind Székesfehérvár irányában egy-egy sáv lesz járható a Körmend felé vezető oldalon.

Az új budapesti csomópont építése megkezdődött, melynek A ágán és a Veszprém centrum felé vezető bekötőúton halad most a forgalom.

Az almádi csomópontot lezárták, csak a kerékpáros közlekedés megengedett, jelzőlámpás irányítás mellett. A csomópont lezárásával a Veszprém–Almádi irányú közlekedés nem lehetséges, ezért terelőutakat jelöltek ki a 8. számú főúttal párhuzamosan. Végleges kiépítésükre a szükséges hozzájárulások, engedélyek és területek beszerzését követően kerülhet sor.

További információk a beruházásról itt érthetők el.

Kérjük, hogy az érintett szakaszon közlekedők fokozottan figyeljenek a megváltozott forgalmi körülményekre, valamint az esetleges torlódások miatt türelmüket kérjük!

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Strabag Építő Kft. végzi nettó 25,3 milliárd forint értékben.


[fbcomments]