Sport · 2021.05.14.

Nyolc arany és öt Eb-kvóta a Centrum SE szumósainak

Kiválóan szerepelt a Centrum SE szumócsapata az Érden megrendezett versenysorozaton. A kimondottan erős mezőny ellenére kilenc versenyzőjük 17 érmet hozott haza a megmérettetésről.

– Három korosztály az országos bajnoki címekért küzdött, három korosztály számára pedig az Eb-kvalifikáció volt a tét, így minden egyesület a legjobb versenyzőit küldte hadba – mondta Janku Ferenc edző. – Az U14, U16, U18 korosztályok számára Lengyelországban rendezik meg a kontinensviadalt, míg az U21, U23 és felnőtt korosztályok az oroszországi Kazanyba utaznak. Ez utóbbi három korosztály világbajnokságát a lengyelországi Krotoszynban rendezik meg. Mind Kazany, mind Krotoszyn a régiójuk szumóközpontjának számít, tehát jó ellenfelekre és profin megrendezett versenyekre számítunk, ezért nagy hangsúlyt fektetünk mi is versenyzőink felkészítésére.

– Nagy örömömre szolgált, hogy a hétvégi versenyen látványos és magas színvonalú küzdelmeket mutattak be versenyzőink, amelyet Ancsin László, a Sumo Szakszövetség elnöke és Szakály László nemzetközi főbíró is méltatott. Mindketten személyesen gratuláltak sportolóinknak is. Két versenyzőnk volt, akik csak a saját korcsoportjukban indultak, a többiek legalább kettőben, és volt olyan sportolónk, aki négyben is. Az U18-as korosztályú Barnóczki Boldizsár itt hozta a kötelezőt, és megszerezte a bajnoki címet. Elindult U21-ben is, ott második lett, illetve felnőttben is, ott pedig harmadik. Ezután bevállalta a sportág királykategóriájának számító opent is, ott szintén a harmadik helyen zárt.

A csapat összesítésben nyolc arany-, öt ezüst-, négy bronzérmet és egy ötödik helyezést szerzett, így az Európa-bajnokságra sikeresen kvalifikálta magát Laczkó Benedek, Barnóczki Boldizsár, Márkus Roland, Jámbor Kristóf és Jámbor Levente. A tavalyi – pandémia miatt – tört évi és idei helyezések alapján egy újabb válogatóviadal sikerében reménykedhet Szalay Adrián és Kék Milán.

– Csapatunk gőzerővel készül tovább az Eb-re és a vb-re. A „hazai” edzések mellett más csapatokkal összevont edzéseink is lesznek, és itthon, illetve külföldön is szervez edzőtáborokat a SUMO Szövetség, amely segíteni fogja eredményes felkészülésünket – zárta az edző.

A korosztályok eredményei

U12: Gáspár Bence és Szalay Adrián első helyezett

EB-VÁLOGATÓVERSENY:

U14: Jámbor Levente első, Kék Milán és Szalay Adrián második, Gáspár Bence harmadik, Csejtei Krisztofer ötödik helyezett

U16: Márkus Roland és Jámbor Kristóf bajnoki cím

U18: Barnóczki Boldizsár és Márkus Roland első helyezett, Jámbor Kristóf harmadik helyezett

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG:

U21: Laczkó Benedek bajnoki cím és Barnóczki Boldizsár második hely

U21 Open kategória: Laczkó Benedek második hely és Barnóczki Boldizsár harmadik hely

Felnőtt: Laczkó Benedek második hely és Barnóczki Boldizsár harmadik hely

Fotó: Centrum SE


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!