Kultúra · 2023.09.15.

NYITOTT UDVAROK – Séta és könyvbemutató

A Nyitott udvarok szervezői belvárosi sétára invitálják a veszprémieket szeptember 16-án, szombaton. Séta közben megismerhetik a város nevezetes eseményeit, személyiségeit, és megismerkedhetnek egy új könyvvel.

A Nyitott udvarok házigazdája lesz többek között dr. Navracsics Tibor miniszter, Porga Gyula polgármester, Markovits Alíz, a VEB 2023 Zrt. vezérigazgatója és dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

A sétához a szervezők történészeket, levéltárosokat, zenészeket, irodalmárokat hívtak segítségül. Egy-egy belvárosi udvarban felidézik a veszprémi püspökök és kanonokok tudós világát, a város színes társadalmának jeles személyiségeit, a város fordulópontjait a pusztító tűzvésztől 1956 októberének eseményiig, a hétköznapok piaci forgatagát, az ünnepeket, a vendéglők és specialitásaik történeteit.

A Nyitott udvarokhoz egy új kötet kapcsolódik, amely a Beszélő városok – beszélő házak sorozat részeként a kőszegi és keszthelyi kiadványokat követve jelenik meg Beszélő Veszprém címmel. Ennek tartalmát mutatják be – egy-egy udvarban egy-egy fejezetet – a szerzők és muzsikusok segítségével.

A teljes, 500 oldalas kötet erről a linkről elektronikusan is elérhető, a helyszínen pedig kedvezményes, 1000 forintos áron megvásárolható.

A program a Kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete szervezésében és az EKF támogatásával valósul meg.

A vezető képen a Tűztorony. Fotó: Toroczkai Csaba

Nyitott udvarok, NYITOTT UDVAROK –  Séta és könyvbemutató
Kép forrása: Toroczkai Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[fbcomments]