Szórakozás / Életmód · 2016.08.10.

NYITOTT KERTEK – Kávézzon a Jeruzsálemhegyen!

Kávéval, süteménnyel várja a vendégeket szombaton délután négy és este nyolc óra között a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör. A helyiek ezen a szombaton fogják észt mintára első ízben megnyitni „kávézóikat” a saját kertjeikben.

Az Észtországban élő hagyományt a Veszprém a finnugor főváros program keretében a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör és a Veszprémi Magyar–Finn Egyesület kívánja meghonosítani.


Az észtek rendszeresen megnyitják kertjeiket, saját készítésű süteménnyel, limonádéval, kávéval kínálják, jó szóval fogadják az arra sétálókat, legyenek azok helyiek vagy éppen turisták. A betérők becsületkasszába helyezhetik hozzájárulásukat a vendéglátáshoz. A kezdeményezés jó alkalom, hogy az arra sétálók ismerkedjenek, a családok barátkozzanak, miközben megkóstolják a házigazdák készítette finomságokat.

Szombaton délután négy és este nyolc óra között érdemes sétát tenni a Jeruzsálemhegyen, ahol a Malomkő utca 3. és 4. alatt, a Kálistó utca 2-ben, illetve az Endrődi utca 67/1. szám alatt várják a sétálókat.


[fbcomments]