Közérzet · 2019.10.22.

NYÍLT PÁLYÁZAT – A fiumei karneválon megmutathatjuk, mit tud a Veszprém–Balaton–Bakony régió

Hamarosan kezdetét veszi Fiume 2020-as Európa Kulturális Fővárosa éve. Veszprémet és a régiót az a megtiszteltetés érte, hogy meghívást kapott a horvát város télűző karneváli műsorába.

Horvátországban az év legjobban várt eseményeinek egyike a farsangi karnevál és felvonulás: tízezrek nézik végig, ahogy ezrek parádéznak Fiume utcáin. Az egyes feljegyzések szerint 1449 óta tartó mulatság mára már közel 100 felvonuló csapatot és a szervezők bevallása szerint is megszámlálhatatlan számú nézőt vonz a városba.


A fiumei Európa Kulturális Fővárosa évadot szervező társaság meghívta városunkat a felvonuló csoportok közé, ezért a Veszprém–Balaton 2023 EKF programiroda nyílt pályázatot hirdet, hogy megtalálja azt a 30–45 fős csapatot, amelynek tagjai 2020. február 23-án Veszprémet a Balatont és/vagy a Bakony régiót a legjobban be tudja mutatni látványos jelmezek és koreográfia segítségével a karneváli felvonulás részeként. A veszprémi EKF szervezők állják a csapat oda-vissza utazását, szállását, ellátását, valamint a felkészülés anyag- és bérköltségét. A szervezők csapatok jelentkezését várják, melyek ideális létszáma 30–45 fő között mozog – ez már jól látszódik a karneváli forgatagban is.

A nyílt pályázat teljes kiírása itt elérhető

 


[fbcomments]