Közérzet · 2018.01.27.

NŐVÉRSZÁLLÓ – Hamarosan kezdődik a belső felújítás is

Egy évig tartott a Stromfeld utcai nővérszálló felújítása, amely 138 millió forintba került. A felújítás alatt a bérlők végig az épületben laktak. Az épület belsejének teljes felújítása is hamarosan elkezdődik. Erre 788 millió forint pályázati összeget nyert el a megyei kórház.

Felavatták az 1972-ben épült, 140 lakásos megújult nővérszállót, amely külső hőburkolatot kapott, kicserélték rajta a nyílászártókat és napelemes rendszert is kialakítottak rajta, amely a közeljövőben nemcsak az épületet látja el energiával, de pluszenergiát is termel. A beruházás 138 millió forintba került.


Próbáljuk XXI. századivá tenni nemcsak a kórházi körülményeket, hanem az olyan épületeket is, amelyek az egészségügyi dolgozók lakhatását, kényelmét szolgálják – mondta az avatón dr. Dávid Gyula, a megyei kórház főigazgatója. – Köszönjük a munkát a kivitelezőnek, a Vemévszer Kft.-nek, a műszaki felügyeletet pedig a győri TSPC Hungary Kft.-nek! Örömmel jelentem be, hogy az épület korszerűsítése a közeljövőben a ház belső felújításával folytatódik, amelyre a Csolnoky Ferenc Kórház további 788 millió forint pályázati támogatást nyert el.

Dr. Kovács Zoltán államtitkár elmondta, hogy az elmúlt időszakban a megyében 22 milliárd forintos egészségügyi fejlesztés történt, ebből 10 milliárd a Csolnoky Ferenc Kórházban.

Országosan 500 milliárd forint értékű fejlesztés áll mögöttünk, 700 milliárd pedig előttünk – hallottuk az államtitkártól.

Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója bejelentette, hogy a kormány 8–8 milliárd forintot ad belső felújításokra, az ápolási eszközpark felújítására és az úgynevezett skill-, azaz tanulólaborok kialakítására.

A veszprémi kórházban humánerőforrás hiány van – mondta Takács Szabolcs veszprémi kormánymegbízott. – Ez a beruházás is vonzóvá teheti a szakápolók és orvosok számára a megyeszékhely legnagyobb egészségügyi intézményét.

Már megvan a pénz a belső munkálatokra is. Most így néz ki egy lakás a nővérszállón.

(A galéria bármelyik képre kattintva kinyílik.)


[fbcomments]