Közérzet / Életmód · 2018.11.05.

NOVEMBER – Az első véradók hónapja

November 27. a véradók napja Magyarországon, amelyet 1988 óta ünneplünk. Ezért novemberben az Országos Vérellátó Szolgálat kampányt indít annak érdekében, hogy minél többen váljanak véradóvá.

Véradásra hívják azokat a segíteni kész fiatalokat és idősebbeket, akik most kívánják megtenni az első lépést, hogy önkéntes véradásukkal segítsenek beteg embertársaikon. A vér és vérkészítmények transzfúziója minden évben több ezer életet ment meg Magyarországon. Az OVSZ kiemelt célja, hogy minél többen véradóvá váljanak, hiszen a vér csak véradással pótolható, szükségünk van egymás segítségére.
Az Országos Vérellátó Szolgálat 2018. novemberében Tegyük meg az első lépést! címmel kampányt indít annak érdekében, hogy minél többen éljenek a segítségnyújtás e formájával, minél többen váljanak véradóvá.
Első véradásra jelentkezhet mindenki, aki betöltötte 18. életévét, de még nincs 60 éves, egészségesnek érzi magát és testsúlya eléri az 50 kilót. Azok között a véradók között, akik november folyamán első alkalommal nyújtják segítő karjukat véradásra, három darab, két éjszakás tartózkodásra szóló wellness-csomagot sorsolnak ki.


Minden további információt megtalálnak az OVSZ honlapján.

 


[fbcomments]