Közérzet · 2017.06.29.

NÓRIKA – Sikeres volt az összefogás

Ritkán hallunk az adománygyűjtések utóéletéről, kevés a visszajelzés arról, sikerrel jártak-e az erőfeszítések. Kislőd esetében más a helyzet. Az összefogás rendkívül erős, elképesztően erős. Nórika, ez a hatéves, csodálatos kislány hatalmas erőket mozgósított. Kitartást és sok erőt kívánunk neki az úton! Kincset ér, akiben ilyen képesség lakik.

A szervezők nevében Nimsz Kata foglalta össze a jótékonysági futóverseny történéseit:


A várakozásainkat messze felülmúlta a rajtszámot átvevők száma – 476. Ennyien járultak hozzá Nórika gyógyulásához a helyszínen. A rekkenő hőségben álltak rajthoz a leghosszabb távon indulók, akiket a helyiek frissítő locsolással hűsítettek. 7,5 kilométert tettek meg a 16 és 60 év közöttiek. A hobbi kategória, a 60 év felettiek és 7–8. osztályosok 2,5 kilométert teljesítettek. A gyerekeknek 200, 350, 500 és 1,25 kilométer volt a táv.

A gyerekek eredményhirdetését a licitre bocsájtott mez ünnepélyes átadása előzte meg. A félmillió forintért elkelt mezt a licitet megnyerő cég ügyvezetője vette át Iváncsik Gergő kézilabdázótól. Nóri mindkettőjüknek egy rajzot készített, melyet könnyek között vettek át. A gyermek eredményhirdetésen Iváncsik Gergő vállalta a díjátadás örömteli feladatát is. A célban minden gyermek kapott egy emlékérmet a nyakába, de a dobogósok természetesen külön érem- és oklevéljutalmat vehettek át, valamint egy-egy plüssállatot és könyvjutalmat.

A felnőtt eredményhirdetésen a 60 év felettieknél mindössze két férfi induló volt. A versenybizottság úgy döntött, hogy mindketten aranyérmet kapnak. Megható pillanat volt a hatkörös futam eredményhirdetésén, amikor a felnőtt női győztes és a férfi helyezettek érmeiket Nórinak ajánlották és átadták az édesanyának!

Fantasztikus nap volt, ahol rengeteg szeretetenergiát igyekeztünk a családnak átadni. A kislődi közösség, amelyik egy emberként fogott össze, fáradhatatlanul ténykedett, hogy mindenkinek a kedvében járjon. A reggeli mentőkutyás bemutató mellett rendőrségi és tűzoltó bemutató láthattak a résztvevők, lufibohóc csalt alkotásaival mosolyt az arcokra, arc- és csillámtetkó festésre nyílt lehetőség. Lufieregetés, táncos bemutatók ékelődtek a futamok közé. A nyári forróságban vállalt méterek és kilométerek megtétele után tombolasorsolás következett, amelyen a közel 100 támogató felajánlása révén értékes ajándékcsomagokat, utalványokat és sportszereket sorsoltak ki. A versenyt a Bodza zenekar fellépése zárta. A nap záróakkordja az összegyűlt bevétel átadása volt a család részére. Az összeg megközelítette a kétmillió forintot.

Végül, de nem utolsó sorban köszönjük az ajkai TovaFutók SE segítségét, amelynek a tagjai az első szóra ugrottak, és nélkülük nem tudtuk volna lebonyolítani a versenyt!

 [stextbox id=”grey”]

A következő jótékonysági esemény július 16-án a Sobri Jótékonysági XCO Nóriért Kislőd mountain bike verseny lesz. Az eseményre itt lehet jelentkezni.

A további eseményekről az Együtt Nóriért nyilvános Facebook-oldalon adnak folyamatos tájékoztatást a szervezők.

[/stextbox]

 

Egy futóverseny margójára

Futottam már kutyamenhelyért, hátrányos helyzetű fiatalokért, szép és nemes célokért. Hóban, fagyban és hőségben is. Szeretem. Ha pedig egy jó ügyért tehetem, nagyobb lesz a hajtóerő. Most valami mégis máshogyan történt…

Nóri, te voltál az első, akit oltalmazó maszkod mögött megláttalak. Nem volt akkora napszemüvegem, hogy elnyelje a könnyeket.

Koncentrálok a regisztrációra, a tömegre, a bemelegítésre – hiába. Várom a rajtot, túl akarok lenni rajta. Forróság van, lángol az aszfalt, szánalmasan igyekszem kapkodni a lábaim. Kemoterápia, minimum két év kezelési időszak… cikáznak a gondolataim. A kezelés blokkokban történik, az elsőn túl vagyunk… Fussak már rendesen, így nem bírom a távot, szétvet a hőség. Ha jól reagál a szervezet, kis szünetekkel jön egyik blokk a másik után, mindegyik más-más szervre fogja kivetni hatását. Jól reagál, jól reagál. Fiatal, kicsi, de erős kislány, és szeretik nagyon. Életem leggyötrelmesebb futása, legyen már vége! Steril szoba, steril szoba… Néha jön egy kis hideg zuhany, slaggal permeteznek. Összekapom magam, de erőtlen a mozgásom. Semmi nem jó, sehogy sem.

Látod ilyen, amikor az ember szétesik, pedig ez csak egy futás a hőségben. Végig az munkál bennem, hogy te ennél sokkal nagyobb kínokat állsz ki, mit nyavalygok én itt? Úgyhogy megrázom magam, és azt mondom: mi most érted vagyunk itt, azért, hogy összeadjuk neked jó szándékunkat, szeretetünket, és a szüleidnek is jusson ebből bőven. Egyetlen feladatod van, gyógyulj meg, kicsi Nóri!

Bonyhádi Szilvia


[fbcomments]