Közérzet · 2016.03.08.

NŐNAP – Elég egy jó szó, egy mosoly

Dalok, képzőművészeti alkotások és versek, történelmi személyek. A nő, a hölgy, az asszony, a barátnő, a feleség, a nagyi, az édesanya, mind-mind életünk mindennapja, középpontja. A szépség, a boldogság, az öröm, néha az üröm, az élet folytonosságának forrása. A fény és árnyék feltételezi egymást, így előfordul, hogy egy-egy kapcsolat befejeződése után keserűséget, reményvesztettséget, magányt érezhetünk ott legbelül. Előfordul a „sem veled, sem nélküled” esete is. Persze, ha megkérdeznénk őket a férfiakról, nekik is lenne rólunk ilyen meg olyan véleménye is.

Ez valahol így is van rendjén.

Valljuk meg őszintén, nagyon is színtelen lenne az életünk a nők mindennapi jelenléte nélkül. A tavasz, a természet ébredése, a virág jelképesen mind ugyanazt jelenti nekünk: őket. A virágzó tőzikék, hóvirágok, nárciszok, a mandulafák, a zöld színre váltó barka a tél távozásának jelei, a természet, a lélek megújulásának kezdetei. Nem lehet véletlen, hogy tavasz elején ünnepeljük a nőket. Március 8. a nemzetközi nőnap, a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének lehetősége.

Férfitársaim! Köszöntsük a hölgyeket!  Higgyék, higgyétek el, egy jó szó, egy mosoly is elegendő ehhez. Persze, ha kiegészül egy szál virággal, apró, csábító édességgel, akkor még teljesebb az ünnep.

Hölgyek, lányok, asszonyok! Köszöntjük önöket!

Legyünk megértőek, kedvesek és mosolygósak egymáshoz egész éven át!

Szerző és fotó: György István Péter


[fbcomments]