Közérzet · 2022.06.26.

Népünk és kormányunk lila ködben

Kétharmados kormányuk kommunikációs papagájszektora szerint a „magyar emberek” úgy élnek, mint Marci hevesen. Némileg kábák a hőségtől, de főleg a kormánypropagandától. Mintha be lennének lőve: az istenadta nép idomított hada vidáman költekezik.

Igen, tudjuk, a háború és az energiaválság árát a baloldal képes lett volna megfizettetni a magyar emberekkel. De a magyar ember nem hülye, a békét és a rezsicsökkentést választotta. Kormányunk megvédi Brüsszeltől, Európától, multiktól, drága farháttól, energiaválságtól. Lesz itt olaj, gáz, áram, kamatstop, hitelmoratórium. Hogy meddig? Hát valameddig. Utána jöhet az özönvíz. Természetesen az is Brüsszel felől jön, de fáradhatatlanul küzdő miniszterelnökünk majd felveszi a harcot a brüsszeli lidércnyomással. Épít egy Noé-bárkáját.

A valóságérzéküket lassan végképp elveszejtő magyar emberek, akiket jobb időkben polgároknak neveztek, elégedettek. Nem olvasnak, nem figyelnek, nem néznek ki a világba. Mert minek? Hiszen már-már lerajzolják nekik a közösségi oldalakon, plakátokon, királyi televízióban, hogy eljött a Kánaán. Miközben haldoklik a világ, mi sugárzunk a boldogságtól. Néha-néha baráti beszélgetéseket bonyolítunk arról, hogy tegnap óta mi és mennyivel drágult. Néha kerekítjük a szemünket, hogy mi van? 900 forint volt a vekni? Ja, hogy a másik is már 600? Mindenkinek van egy-egy jó bolti sztorija, de úgy adják elő, mint valami vígjátékot.

kormányunk, Népünk és kormányunk lila ködben

Jó hír, hogy a kormányunk a benzin- és élelmiszerár stopokat kitolta október 1-jéig? És az év végéig befagyasztotta a változó kamatozású jelzáloghitelek díját? Az bizony! Sőt, jaj de jó, meghosszabbította a hiteltörlesztési moratóriumot. Így (is) őrzi a magyar emberek életszínvonalát. Akik, ami a fogyasztást illeti, az utolsó előtti helyen vannak Európában. A papagájszektor szerint viszont az ország 2030-ra (már megint) utoléri Ausztriát. Bár annak is örülhetnénk, ha saját magunkat utolérhetnénk. Nem ártana néha lenézni Noé bárkájának farvizére.

Szlovéniában, a héten megszűnt az árszabályozás. Az utolsó olcsó tankolásért annyian álltak sorba, hogy elfogyott az üzemanyag, írja a hvg.hu. Nem mintha ez nálunk nem fordult volna elő az elmúlt hetekben. Hogy csak 20 litert kapsz, vagy állj sorba másnap is. Mert még van másnap, meg október vége. Van farhát is, meg 400 forintos euró. Nem baj, mi jól élünk, ugye? A magyar ember lila ködben élvezi világbajnok kormányunk jóléti intézkedéseit. Amely felülnézetből úgy igazgatja az ország gazdaságát, hogy kontroll alatt tarthassa az esetleges társadalmi elégedetlenséget. Amelytől, úgy tűnik, egyelőre nem kell tartania.

blokk.com szakembereinek számításai szerint idén az emberek bőven elköltik azt az 1800 milliárd forintot, amelyet a kormány az szja-visszatérítéssel, a 13. havi nyugdíjjal és egyéb szavazatbefolyásoló juttatásokkal osztott szét a választások előtt. Ennek egy részét természetesen az infláció vitte el, de még a fölött is 17,5 százalékkal többet vásároltak a magyarok az év első negyedében, mint egy évvel korábban.

Az amerikai Williamstownban 2018-ban elkészítették Noé bárkájának pontos mását a Bibliában leírt paraméterek alapján. Fotó: dailynews.co.ug


[fbcomments]