Közérzet · 2021.07.23.

Népszavazás: burkolt vádaskodás a pedagógusok ellen

Hartmann Ferenc frakcióvezető (MSZP–LMP–Párbeszéd) az alábbi írásbeli kérdést tette fel Porga Gyula polgármesternek és Szauer Istvánnak, a Veszprémi Tankerületi Központ vezetőjének a gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban.

Tisztelt Polgármester Úr!

Orbán Viktor miniszterelnök „gyermeknépszavazási” kezdeményezést jelentett be. A népszavazási kezdeményezés kérdéseinek egy része burkolt vádaskodás a pedagógusok közösségei ellen: ők azok, akik a szülők belegyezése nélkül szexuális irányultságot bemutató foglalkozásokat tartottak, vagy ilyet kezdeményeztek. Valójában azonban a magyar köznevelési intézményekben a tankerületi központok, a szakképzési centrumok és a polgármesterek engedélye nélkül levegőt sem nagyon lehet venni. Vagyis, ha valóban történtek ilyen foglalkozások (nyilvánvalóan nem), akkor azért minden felelősség az intézményfenntartókat terheli. Egyébként az óvoda- és iskolavezetőség dönti el, hogy kit mikor enged be az intézménybe…


Mindezek alapján kérdezem polgármester úrtól, hogy:

  1. Az elmúlt tíz évben mely köznevelési intézményben és hány alkalommal került sor a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozások megtartására?
  1. Van-e tudomása arról, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítettek valamelyik köznevelési intézményben?
  1. Van-e tudomása arról, hogy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítettek meg valamelyik intézményben?
  1. Amennyiben sor került ilyen foglalkozásokra, akkor milyen vizsgálat indult ezekben az ügyekben és azok milyen eredménnyel zárultak?

Veszprém, 2021. július 23.

Üdvözlettel:

Hartmann Ferenc frakcióvezető


[fbcomments]