Közérzet · 2015.12.11.

Nemzetidegen leveskocka

Vidám kis történet következik a magyar nemzeti tudatot durván sértő leveskockáról. Az ellenség köztünk van! Veszélyben az összetartozás és az egység, figyelmeztetett Zsigó Róbert honatyánk, a nemzet lelkébe taposó főzőcskézős netreklám kapcsán.

A videón látható séf megcsúfolja a bajaiakat és az ő értéktárukat, ugyanis az, amit kotyvaszt, nem egyeztethető össze a nemzeti értéket képviselő bajai halászlével. Földművelésügyi Minisztériumunk államtitkára, Zsigó Róbert, levelét megírta: az Unilever azonnal vegye le, tüntesse el, állítsa le az értékeinket gyalázó reklámot, amelyben az elvetemült szakács Knorr halászlékockával főzi a bajait!

Teljesen nyilvánvaló, hogy leveskockával nem készülhet a nemzeti eledeleink értékpiramisának csúcsán ékeskedő bajai halászlé. Mondanom sem kell, hogy a multi figyelmen kívül hagyta hazánk szellemi, kulturális, gazdasági teljesítményének megismertetését, azaz a füle botját sem mozdította.

Ez fájhat Zsigónak, ez a nemzetidegen lé, pedig hát nem mindegy, hogy ki, hogyan és miből főzi magának? Megnyugtató lehet, hogy a fogyasztása után a magyar emberek a nemzet lelkén esett sérelmektől böffentenek, vagy amúgy is kilyukad a gyomruk. A megoldás:

– Ha a nemzeti tudatával össze nem egyeztethető lét fogyaszt, vegye le a bajai halászlé feliratot az ebédlőasztaláról, majd nyugodtan kanalazzon.

– Ha esetleg nem esik jól neki, fusson el a bajai értéktárbizottsághoz az igazi bajai halászlé receptjéért, vagy fusson a klotyó felé.


[fbcomments]