Közérzet · 2015.09.24.

Nemsokára majdnem megoldódik a parkolás

Iszonyatos a tumultus a kórház környékén, parkolóhelyet találni csak kitartó körözéssel lehet. Aki napközben arra kényszerül, hogy az intézet környékén vesztegeljen, hozzátartozót vigyen vagy hozzon, az jól tudja, hogy a helyzet tragikus.

Ma már kár azon tépelődni, hogyan és miért került éppen a néhai kórházi parkoló helyére a McDonald’s – méghozzá autós kiszolgálással, ami tovább fokozza a Kórház utcai tumultust.

Az onkológiai centrum építése miatt a kórházi dolgozók már egy ideje a vérellátó parkolójába kényszerültek, a rendszámfelismerő sorompónak hála, bejelentett rendszámmal ingyen parkolhatnak – ha beférnek. Ennek következménye, hogy a betegek járművei számára ennyivel kevesebb parkolóhely maradt.

kórházparkoló1

Alapvető gond, hogy a Kórház utca nem a kórházé és – természetszerűen – sem az ide jövő betegek, sem a kórházi alkalmazottak díjmentesen nem parkolhatnak ott, ezen a helyzeten a kórház vezetése semmit sem változtathat.

Információink szerint miután megnyílik az onkológiai centrum, az építkezés miatt lezárt parkolókat újra birtokba vehetik a kórház dolgozói. Ezt követően felszabadul a vérellátó melletti parkoló a látogatók és a betegek számára. Az intézmény vezetése úgy véli, ezzel a parkolási mizéria (valahogyan) megoldódik.

kórházparkoló4

A kórházon belül viszont a betegek tartósan továbbra sem parkolhatnak. A rendelőintézetnél viszont igen, de mivel az ingyenes, bárki odaállhat, nemritkán meggátolva azt, hogy a szakrendelésre igyekvő betegek vegyék igénybe a helyeket.


[fbcomments]