Közérzet · 2020.12.22.

NEM ZÁR BE – Később kezdődik a vásárcsarnok felújítása

A közösségi médiában terjedő szóbeszéd szerint mégsem zár be január–februárra a veszprémi piac fedett csarnoka. Korábban arról írtunk , hogy a létesítmény tervezett felújítása miatt az ott lévő állandó üzletek kültéri faházakban fogadják majd a vásárlókat a jövő év első két hónapjában.

Köller Tamást, a VKSZ Zrt. titkárságvezetőjét kértük, hogy erősítse meg a hírt. Ő elmondta, hogy a cég legutóbbi vezetői értekezletén valóban erről határoztak.

Az önkormányzat és a társaság között újabb tíz évre megkötendő koncessziós szerződésről a januári képviselő-testületi ülésen fog döntés születni. Ez teremti majd meg azt a jogi keretet, amire a felújítással kapcsolatban tervezett intézkedéseinket alapozhatjuk. A rekonstrukció szükségessége nem kérdéses, de az ideiglenes bezárásra csak később fog sor kerülni – indokolta a kereskedők számára örvendetes fejleményt.

Megkérdeztük arról is, hogy a korábbi ígéretek szerint megkötötték-e már az iparcikk-árusokkal a januárra szóló bérleti szerződésüket, hiszen ez feltétele annak, hogy folytathassák a munkát a keddi és pénteki piacnapokon.

Ezzel kapcsolatban azt tudom elmondani, hogy nem új megállapodást kötünk velük az év végén lejáró bérleti szerződésük helyett, hanem annak az érvényességét hosszabbítjuk meg január 31-ig. Az árusok a módosított szerződést ma vagy a következő keddi piacnapon, december 29-én kapják kézhez.


[fbcomments]