Közérzet · 2015.11.11.

Nem lesz négysávos a körgyűrű

Egy kiszivárgott információ szerint nem lesz négysávos a veszprémi körgyűrű, noha a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium engedélyezte az előkészületek befejezését, de a kivitelezést felfüggesztette – mondta Kész Zoltán független országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján. 

– November 3-án írásbeli kérdéssel fordultam a parlamentben Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez, kértem, erősítse meg, hogy helytálló-e a kiszivárgott információ? Amennyiben igen, mi a döntés oka? A kormányzat valóban el akarja lehetetleníteni a 8-as úton való közlekedést, vagy csak Veszprémet bünteti? – mondta képviselő, aki úgy véli, hogy  a kormány szándékosan tesz keresztbe a veszprémieknek, hiszen a éppen ezen a szakaszon a legforgalmasabb, a Veszprémi körgyűrű nélkül nem lesz „homogén szolgáltatási színvonalú” főút, mint ahogyan azt a korábbi tervekben nyomatékosan hangsúlyozták.


Kérdésünkre Kész Zoltán elmondta, hogy egy, a 8-as út fejlesztéséről szóló fórumon elhangzottakra hivatkozott, ahol Bodó Imre, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. irodavezetője jelentette be, hogy az útfejlesztéseket elrendelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium leállította a kivitelezés előkészítését.

[stextbox id=”grey”]„A 8-as főút a kiemelt projektek sorába tartozik, nemzetgazdasági jelentősége az ország és a Dunántúl számára kiemelkedő. Regionális szinten fontos innovációs összeköttetést alkot a SzékesfehérvárVárpalotaVeszprémKörmendAusztria tengelyen. A 8-as út fejlesztése és korszerűsítése a térség számára fejlődést biztosít, illetve meghatározó szerepe van a Balatonra irányuló turisztikai forgalom biztonságos lebonyolításában is. Az útkorszerűsítéssel a 8-as út SzékesfehérvárHerend közötti szakaszán emelt sebességű, magas, homogén szolgáltatási színvonalú főút jön létre.”( Magyar Közlöny 53. szám, 2014. április 10.)[/stextbox]


[fbcomments]