Gazdaság · 2021.06.18.

Nekünk ígérik, az MCC már megkapta

A miniszterelnök megígérte a gyermekes szülőknek az szja visszafizetését, az MCC viszont már meg is kapta a maga 501 milliárdját – írja a Nyomtass te is!

Lázban ég az ország: a miniszterelnök megígérte, hogy a gyermeket nevelők a jövő év elején visszakaphatják az idei teljes befizetett személyi jövedelemadójukat. Nyilván véletlen, hogy utána esedékes a választás. A pénz akkor jár vissza, ha legalább 5,5 százalékos lesz a gazdasági növekedés. A családi adókedvezménnyel csökkentett személyi jövedelemadót kapják meg az érintettek. Az átlagbér adóterhéig mindenki jogosult, de legfeljebb évi 800 ezer forint járhat vissza. Nagyjából 540–580 milliárd forintot fognak szétosztani, és körülbelül másfél millió embernek jut majd belőle. A leginkább rászoruló legszegényebb családok, a közmunkából, idénymunkákból, feketemunkából élők és a nyugdíjasok természetesen kimaradnak a programból, és a gyereket nem nevelők sem kapnak vissza semmit. Még így is sokaknak jut – és nem sajnáljuk tőlük.

Ám van egy ennél fontosabb szempont. Az elmúlt hónapokban – talán a választási vereségre készülve – elképesztő összegeket menekített ki a kormány a lekötelezettjei által felügyelt különböző magánalapítványokba, amihez a Fidesz tervei szerint már nem férhet hozzá egy új kormány. Ezek közül csak a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) 501 milliárd forintnyi állami vagyon kapott.


A Nyomtass te is! további témái:

– „Mészáros Lőrinc” a leggazdagabb magyar
– Jön a választás, jönnek a migránsok
– Bárki hozzászólhat az ellenzéki kormányprogramhoz
– Orbán tanácsadójának csak a karórája 160 milliós
– A miniszterelnök családja 17 milliárdot keresett 7 év alatt
– Heti koronavírusjárvány-tájékoztató

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A nyomtatható példány innen letölthető.

Fotó: Farkas Norbert/24.hu
A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány székháza

Kép forrása: smagpictures.com

[fbcomments]