Egyéb · 2021.06.10.

Negyvenkét V-Busz érkezik Veszprémbe

Az MAN hazai forgalmazója, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. nyerte a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. decemberben meghirdetett 28 darab busz és 14 darab csuklós, M3/I osztályú (városi) autóbusz beszerzésére kiírt tenderét.

A lefolytatott eljárás ún. feltételes közbeszerzés volt, vagyis az adásvételi szerződés aláírása, illetve már megkötött szerződés esetén annak hatályba lépése a járművek megvásárlásához szükséges anyagi fedezet legkésőbb 2021. május 31-ei rendelkezésre állásától függött. Ennek biztosítása érdekében a város közgyűlése hozzájárult, hogy az önkormányzati tulajdonú V-Busztársaság legfeljebb 3,9 milliárd forint értékű hitelt vehessen fel. 

A hitelszerződés létrejöttéhez kormányzati jóváhagyására volt szükség, ez pedig a jelek szerint meg is történt, ugyanis a május 31-én a V-Busz és a tendergyőztes cég képviselőinek kézjegyével ellátott adásvételi szerződés még aznap hatályba is lépett.

A teljes hosszban alacsony padlós, MAN EfficientHybrid modullal kiegészített 12,2 méter hosszú szóló és 18,1 méteres MAN Lion’s City autóbuszokat az MAN magyarországi képviseletének legkésőbb 2021. december 31-ig kell átadnia a megrendelő részére. A beszerzés összértéke nettó 3,840 milliárd forint. A szóló járművek egységára nettó 81,7 millió forint. A csuklósok nettó 110,9 millió forintos darabonkénti áron érkeznek a királynék városába. A szállítási ütemterv szerint az importőr a teljes flottát december folyamán adná át.

A magyarbusz.hu-n további információk olvashatók a buszbeszerzésről.

Fotók: Alföldy Miklós és autopro.hu

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!