Egyéb · 2016.02.18.

Négyméteres T-rex a Gulya-dombon

Őslényparkkal bővül a veszprémi állatkert, nyáron már megtekinthető lesz a négy méter magas T-rex vagy akár a 22 méter hosszú Diplodocus életnagyságú mása is, és régészkedhetnek is majd a gyerekek az új létesítményben.

A hazai állatkertek történetében példátlan fejlesztésre készül a veszprémi intézmény, az őslényparkban az élővilág kialakulásának ezt az igen korai szakaszát ismerhetik meg a látogatók. Török László igazgatótól megtudtuk, a saját forrásból létrejövő projekt az állatkert saját területén, a korábban megvásárolt, régi Erdei Motel területén valósul meg. Itt összesen harminc modell segítségével 19 dinoszauruszfajt mutatnak be. A több százmillió évvel ezelőtt élt állatokat életnagyságban csodálhatjuk: a Diplodocus hossza meghaladja majd a 22 métert, a T-Rex magassága a négy métert, az Apatosaurus pedig hatméteres magasságával ágaskodik majd a látogatók feje fölé.


A Németországból érkező dinoszauruszmodelleken kívül három foglalkoztatót alakítanak ki a területen, ahol a gyerekek próbára tehetik ügyességüket. Egyikben egy életnagyságú dinoszaurusz-csontváz játékos „feltárásában” vehetnek részt kezdő régészként, a kisebbek játékméretű dinoszauruszok kifestésében élhetik ki kreativitásukat, egy gipsztömb faragásával pedig azt is kipróbálhatják, milyen is dinoszauruszcsontokat találni.

A dinoszauruszpark nyár elejétől várja az érdeklődőket, és mivel az állatkerten belül jön létre, a vadasparkba megváltott belépőjeggyel lesz látogatható.

Drahos Nikolett

(Korábbi írásunkat az állatkerti fejlesztésről itt olvashatják.)


[fbcomments]