Egyéb · 2021.07.18.

Négyperces pályázat – Korrigál a kormány

Mindössze négy percük volt a kis- és középvállalkozásoknak arra, hogy a kormány által meghirdetett vissza nem térítendő fejlesztési támogatásra (GINOP Plusz 1.2.1.) beadják a pályázatukat. Jó hír, hogy korrigál a kormány. 

A meglehetősen tágra szabott pályázati feltételek miatt hatalmas volt az érdeklődés, amit „nem bírt el a kormányzati szerver”. A rendszer a 100 milliárd forintos keret kimerüléséről küldött üzenetet. Sokan azt sem tudták, hogy mi történt a beadott pályázatukkal. Aztán híre kelt, hogy a kormány újabb lehetőséget ad minden pályázó vállalkozásnak, akik önhibájukon kívül lemaradtak a legutóbbi uniós pályázatról. Hogy minél kevesebben maradjanak ki a támogatási körből, György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára közölte, korrigál a kormány:  

  • előrehozzák a GINOP második és harmadik körében kiosztandó 50–50 milliárd forintot, így a most kiosztható keret a duplájára emelkedik,
  • minden, az eredeti keretet meghaladó pályázatot befogadnak és pontoznak,
  • a pontszám alapján rangsorba rendezik a vállalkozásokat, hogy a 200 milliárdot a legjobbak között osszák szét.

Ez elvileg azt is jelenti, hogy az unió által erre a célra engedélyezett teljes keret kimerül. Nem lesz már lehetőségük azoknak, akik a második vagy a harmadik körben szerettek volna pályázni. Előfordulhat az is, hogy aki elvileg sikeres pályázatot adott le, a rangsorban végül kiszorul.


Forrás: forbes.hu


[fbcomments]