Szórakozás · 2021.10.13.

Nebula, interaktív mesejáték óvodásoknak

Az OFF Alapítvány Nebula című produkciójára 4–7 éves gyerekeket várnak a szüleikkel október 27-én Turós-Máté Kinga táncstúdiójába. Az esemény ingyenes, de regisztrálni szükséges rá.

A Nebula című, interaktív, kortárstánc alapú mesejáték a környezeti fenntarthatóság kérdéskörével foglalkozik, a kreatív problémamegoldásra helyezve a hangsúlyt.
A produkcióban három nehéz természetű bolygókutatóval találkoznak a gyerekek, akik az előadás végére a gyerekek segítségével legyőzik korlátaikat. A három bolygót az előadást végigkísérő három szakmai szereplő alakítja: a figyelemhiányos Ficánka (Hadi Júlia előadóművész, alkotó, tánctanár), a cselekvőképtelen Drabéria (Szabó Veronika előadóművész, alkotó) és a bátortalan Rosszkó (Garai Júlia előadóművész, tánctanár).
A produkció az óvodás korosztály érzelmi, fizikai és szellemi fejlődéséhez járul hozzá. A gyerekek az előadásnak maguk is aktív szereplőivé válnak.

A Nebula című előadásban megcélzott fejlesztési területek (a 4–7 éves korosztály igényeinek megfelelően): érzékelés, észlelés – testtudat, tapintás (interakciók különböző anyagokkal), hallás (ritmusjátékok) –, mozgások – imitálás, verbálisan vezetett mozgások, ritmusjátékok, egyensúly, természetes mozgások, szinkron csoportos mozgások –, érzelmek, attitűdök – empátia, odafigyelés, gondoskodás, együttműködés, koncentráció, kíváncsiság – és kognitív folyamatok – kreatív problémamegoldás.

Az előadás kezdetén a Föld megszólítja a gyerekeket, és mesél a fájdalmairól, majd a gyerekek segítségét kéri. Látogassanak el más égitestekre, és nézzék meg, hogyan működnek az ember által még érintetlen helyek! Majd térjenek vissza egy olyan megoldással, amely az ember és a természet viszonyát jobbá teheti! Az expedíción három bolygókutató segít nekik. Egy kalandos űrutazás veszi kezdetét, ahol változatos környezetekkel találkoznak a gyerekek. Számos új tapasztalást élnek meg, kísérleteznek, megfigyeléseket végeznek. Az űrutazás végén visszatérnek a Földre, hogy megosszák a tudást másokkal. Üzennek a jelennek és a jövőnek is egy hangrögzítő segítségével.
Az utazás során egymást és magukat is jobban megismerik, személyiségük fejlődik. A három kutató fejlődése is megnyilvánul: Ficánka a figyelmet, Rosszkó a bátorságot, Drabéria a cselekvőképességet tanulja meg.

A Nebula október 27-én, szerdán 16.30-kor kezdődik Turós-Máté Kinga táncstúdiójában (Veszprém, Budapest út 75.). Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Itt lehet regisztrálni. A foglalkozás 45 perc hosszú. A gyerekek játszóruhában menjenek, szüleik körben ülve figyelhetik a programot!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!