Hasznos / Egyéb · 2023.07.13.

Ne sajnáld az időt az építkezésre történő felkészülésre!

A házad felépítése életed egyik legfontosabb döntései közé tartozik. Ez tükrözi ugyanis majd a jellemedet és a személyiségedet, illetve ez lesz a te biztonságos menedéked. 

Éppen ezért fontos tisztában lenned az építkezéssel járó különféle részletekkel és a legújabb trendekkel, mielőtt belevágsz a projektbe. Így ugyanis elkerülheted az esetlegesen felmerülő költséges hibákat, amelyek még inkább megterhelhetik a családi kasszát.

Mai cikkünkben pedig ebben próbálunk meg a segítségedre lenni, és felvázolunk néhány olyan információforrást, amely segíthet a megfelelő tájékozódásban.

Hírportál

Elsőként a magyar fejlesztésű Filter.hu “házépítés okosan” témakörét említenénk meg, amelynek a felkeresése nagy segítségedre lehet az információgyűjtésben. Ez ugyanis egy olyan egyedi hírszűrő platform, amelynek az algoritmusa összegyűjti az összes online megjelenést, és miután ezeket a szerkesztők átnézték, hogy érdemes-e az elolvasásra vagy sem, időrendi sorrendben kerülnek megosztásra. 

Ráadásul nem egy oldalról közelítik meg a témát, hanem ha az indokolja, akkor pro és kontra szempontok szerint, máskor pedig két egymást kiegészítő szempont szerint kerülnek be az anyagok az idővonalra, ezzel is segítve a kiegyensúlyozott tájékoztatást.

Podcast

Mivel a podcastok az utóbbi évtizedben rendkívül nagy népszerűségre tettek szert, így manapság már nagyon sokféle topikban elérhetőek, köztük az építkezés témájában is. 

A mi egyik kedvencünk a BWT Segítség! Felújítunk online adása, amely egy kötetlen beszélgetéssorozat a lakásfelújításról, az építkezésről és a költözésről. A cég képviselői leginkább azért hozták létre ezt a podcastot, mert hisznek abban, hogy nem feltétlenül kell, hogy ezek a folyamatok egy álmatlan éjszakákkal és stressztől hasogató fejfájással tarkított tortúrákká váljanak.

Számtalan olyan praktikát osztanak meg benne, amelyek segítségével zsebmetsző kiadások nélkül is esztétikus, barátságos és vendégmarasztaló otthont tudsz varázsolni még a legreménytelenebbnek tűnő helyzetben is.

Könyvsorozat

Az építem a házam egy igazán hiánypótló könyvsorozat, amelyben rengeteg hasznos és praktikus információ, illetve ötlet található meg, amelyeket már a tervezés során is alkalmazni tudsz majd. 

Ráadásul az írók ezeket még logikai sorrendben vázolják fel, amellyel a fenti módszerekhez hasonlóan nagyon sok idő és pénz takarítható meg. Ennek köszönhetően ugyanis ezt a tudást nem más forrásokból kell összeollóznod, hanem egy helyen minden fel van vázolva.

Egyéb módszerek

A fentebb említett dolgokon túl érdemes még felkeresned azokat az ismerőseidet is, akik nemrég építkeztek, vagy ellátogatnod néhány olyan szakrendezvényre, ahol megismerkedhetsz a legújabb trendekkel és a leghatékonyabb technológiákkal. 

Reméljük, hogy az írásunkkal tudtunk segíteni neked, és építkezés ezáltal gördülékenyen és mindenféle probléma nélkül zajlik majd le.


[fbcomments]