Közérzet · 2021.11.08.

Navracsics levele az Elk*rtuk ügyében

Dr. Navracsics Tibor, a 3. számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje levélben kérdezte meg a tapolcai mozi vezetőjét, hogy a mozi miért nem tűzi műsorára az Elk*rtuk című filmet.

Navracsics ezt írta a közösségi oldalán: „A mai nap során levélben fordultam Bakonyi Veronikához, a Tapolca Városi Mozi igazgatójához az Elk*rtuk című film műsorra tűzésével kapcsolatban.” Az eredeti poszt itt olvasható.

Itt pedig a levele:

Magyarországon generációk nőttek fel 1990 óta, amelyek tagjai életük során nem szembesültek azzal, hogy egy politikus utasítást ad akármivel kapcsolatban. Mármint párton belül léteznek utasítások, de arról nemigen hallottunk, hogy egy független intézmény vezetőjét ily módon megszólít egy politikus.

A levélhez sok komment íródott. Mi csak egyet idézünk: „Ezek szerint a helyben világhírű fontos elvtársak már a kisvárosi moziműsor összeállításában is megkerülhetetlenek. Mi köze egy pártpolitikusnak a moziműsorhoz? Egyáltalán, miért ír olyan levelet, mint egy rosszarcú párttitkár a művház igazgatójának anno, a cuculizmus idején?”

Bakonyi Veronika természetesen válaszolt a 3. számú választókerület (Tapolca és környéke) országgyűlési képviselőjelöltjének levelére:

A felújított tapolcai mozi. Fotó: forbau.tumblr.com

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!