Közérzet · 2022.01.30.

NAVRACSICS: Folytatjuk, Jenő!

Folytatjuk, Jenő! – ezzel a szöveggel, fizetett hirdetésként jelent meg egy fotó dr. Navracsics Tibor Facebook-oldalán. A fotón Navracsics mögött Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlése néhai elnökének egykori plakátjai.

A fotóra úgy is tekinthetünk, mint annak megerősítésére, hogy a Fidesz dr. Navracsics Tibort indítja Veszprém megye 3. számú egyéni választókerületében (Ajka, Sümeg, Tapolca) országgyűlési képviselőjelöltként. Amikor ugyanis decemberben a választókerület minden egyes háztartása megkapta Navracsics karácsonyi üdvözletét egy levelezőlapon, még nem volt hivatalos a jelölése.

Úgy tűnik, dr. Navracsics Tibor a kormány Jolly Jokere. Nézzük, milyen feladatokkal bízta meg őt a NER:


– 2019. december 1-jétől a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programért felelős kormánybiztos

– 2020. szeptember 1-jétől az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplett fejlesztéséért felelős kormánybiztos

– 2020. február 1-jétől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Intézet vezetője

– 2021. augusztus 1-jétől a Pannon Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke

A felsorolt funkciók mindegyike egyenként is egész embert kívánna, de Navracsics tudja fokozni. Most parlamenti székre is pályázik egy olyan választókerületben, amelyhez nincs sok köze, hisz ő tősgyökeres veszprémi.

A fizetett hirdetés alatt – a szokásos bíztató hozzászólások között – olvastuk volt kollégánk hozzászólását, amelyet változtatás nélkül közlünk:

Tisztelt Navracsics úr!

Ön azt írja, „Folytatjuk, Jenő!” Mire gondol?

A megyét már a „Jenő” idején széthordták, szétszórták. Az intézményrendszert is szétverték alulról és felülről közösen.

Az Ön közigazgatási és igazságügyi minisztersége idején – az Ön közvetlen asszisztálásával – lecserélték az alkotmányt a demokratikus működést nem garantáló alaptörvényre. Megkezdték a települési önkormányzatiság és az oktatási rendszer szétverését, a valódi civil szféra államosítását, vagy ha ez nem ment, ellehetetlenítését. És megindult a mértéktelen lopás, aminek rendszerét mostanra csiszolták tökéletesre.

Talán még a választási rendszer Önöknek megfelelő átalakításában is közreműködött szakértő társaival. Így kerülhetett az én lakóhelyem is az Ön kinézett körzetébe, hogy csökkentsék az ajkai és tapolcai balos túlsúlyt.

A „folytatjukon” kell érteni azt is, hogy Ön kormánybiztosként szemléli, hogyan pusztítják az Önök köreihez tartozó emberek a Balaton-partot Csopakon, Füreden, Tihanyban, Akaliban, Badacsonyörsön és máshol?!

Bevallom, személyesen is elfogult vagyok Önnel kapcsolatban, mióta egy szűk körű találkozón a veszprémi Inkognitó presszóban pártvezetőként meghatározta főnökeimnek: hogyan, kiktől kell megtisztítani a Napló szerkesztőségét a NER elvárásainak megfelelően. 2014. szeptember 4-én ezek az instrukciók alapozták meg kilenc újságíró és szerkesztő kirúgását a 15 fős szerkesztőségből.

Persze ez még nem lenne ok arra, hogy itt hozzászóljak az Ön kampányához. Hisz inkább elfordítanám a fejem, és csak magamban reménykedek, hogy egyszer vége lesz az Önök által meghatározott sötét korszaknak. De még azt sem hagyják, hogy hallgassak: naponta többször is elém tolják a közpénzen fizetett hirdetésüket az Ön kiválóságáról. Azt gondolom, ez már elég ok arra, hogy legalább kérdezzek.

Győrffy Árpád nagyvázsonyi választópolgár

Fotó forrása: Navracsics Tibor Facebook-oldala


[fbcomments]