Közérzet · 2020.03.07.

NAT – Szülői nyílt levél és tüntetés

Levelet kaptunk egy olvasónktól, amelyben arról értesít bennünket, hogy pár lelkes – egymást személyesen nem is ismerő – szülő írt egy nyílt levelet az oktatás helyzetéről, a NAT-ról, mely felkerült a világhálóra. A levél megírásával az volt a céljuk, hogy minél több szülőhöz eljussanak az oktatást érintő problémák. Jelenleg 2100 fölött van az aláírók száma nem egész három nap alatt.

A szülők szolidaritást szeretnének vállalni a pedagógusokkal és azokkal a szervezetekkel, amelyek fölemelték a hangjukat a gyerekeinkért.


Erre a linkre kattintva elolvashatja a levelet és alá is írhatja.

A napokban több komoly szakmai- és civil szervezet jelentette be csatlakozását az ADOM Diákmozgalom által a NAT bevezetése ellen és a 21. századi oktatásért meghirdetett március 15-i tüntetéshez – olvasható a Független Diákparlament oldalán. A tüntetés délután négykor kezdődik az Operaház előtt (Budapest, Andrássy út 22.).

A csatlakozó szervezetek között van már az aHang platform, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű jogvédő szervezet, a Történelemtanárok Egylete, a Szegedi Civil Háló és a Szülői Hang Közösség is. Hivatalosan is támogatja a tüntetés céljait a NAT-tal kapcsolatos szakmai megmozdulást és petíciót elindító Magyartanárok Egyesülete.

Mindeközben a NAT bevezetése ellen már 65 különböző településről és 211 iskolából szólaltak fel tanárok, tantestületek.

 


[fbcomments]