Szórakozás · 2021.03.16.

Gólya, gólya, gyere már – NAPIVIDÁM!

Tavaly március 17-én került fel az egyik veszprémi közösségi oldalra az a fotó, amelynek tanúsága szerint az Árpád utcai gólyafészek lakója hazaérkezett. A gólya két éve március 27-én a közeli buszmegállóban várakozott a 12-esre az Afrikából hazatért madár, erről itt írtunk.

Ezúton hirdetünk versenyt olvasóink között: aki elsőnek küld be használható minőségű, fekvő gólya fotót címünkre, az info@veszpremkukac.hu-ra a régi Tapó előtti villanyoszlopon szemlélődő „mi gólyánkról”, annak egy tábla csokival vagy egy üveg sörrel díjazzuk a gyorsaságát.


Mindeközben az E.ON Hungária Csoport idén tavasszal is a madarak védelmére kihelyezett fészektartókkal várja a gólyákat szerte az országban. Korábban összesen 4399 védőeszközt telepítettek, idén márciusra újabb 48 került fel az oszlopokra az energiacég szolgáltatási területein, együttműködve a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a nemzeti park igazgatóságok szakembereivel. A 48 helyszínt a lakosságtól érkező és szakértői javaslatok alapján választották ki.

A már meglévő fészektartókat ellenőrizték, ha kellett, cserélték, hogy a visszatérő madarak biztonsággal használhassák azokat, és az áramellátás zavartalanságát se veszélyeztessék. A kikelt gólyafiókák védelmére a fészek környezetében lévő hálózati elemekre szükség szerint burkolatot tesznek, emellett kiülőket szerelnek fel, hogy távol tartsák a madarakat az oszlopok veszélyes részeitől.

Fészektartó kihelyezése a gólya számára

Fészektartó kihelyezése a gólya számára


[fbcomments]