Közérzet · 2020.12.08.

NAPIMORGÓ – Állítsák vissza a régi rendet!

Ma, december 8-án küldték el az önkormányzattól a szerkesztőségünknek az értesítést, hogy december 1-jétől, azaz nyolc napja a Hunyadi János utca egyirányú útként működik a Füredi út felől a Dugovics Titusz utca irányába.

Nyolc napja háborognak az autósok az egyirányúsítás és az értesítés elmaradása miatt.


A legnagyobb közösségi médiaportálon olvasható véleményekből idézünk párat:

Több éve javaslatot tettem arra, hogy a Hunyadi utcában a járda és a úttest közötti füves területen – a meglévő fák veszélyeztetése nélkül – alakítsanak ki parkolókat, így a forgalom mindkét irányban szabaddá válna.”

Néhány éve egyszer már megbukott ez a hibbant ötlet. Igaz, akkor fordított irányban zárták le az utcát. Mit gondol az ötletgazda, így talán nyerő lesz? A városban egyre több forgalmas utca van, ezzel együtt kell élnünk. Így, ezzel az indokkal, néhány ember »érdekében«, nem lehet sok ezer ember érdekét sérteni, a zavartalan logikus, gyors közlekedésben. A forgalom zavartalanságáért a parkolást kellene egy oldalra, a járda és az út közé korlátozni. Ahogy a múltkor sikerült, úgy most is gyors megoldást várunk az illetékesektől.”

Ma délben majdnem legyalult egy szembejövő, és még fel volt háborodva, hogy miért megyek helyesen.”

Amúgy sem egy okos ötlet, de pont most, amikor három-négy olyan beruházás zajlik éppen, amitől hatalmas dugók vannak alapból is. Sehol egy menekülőút, egy koccanásnál totál beáll az egész város.”

Állítsák vissza a régi rendet!”

A városüzemeltetési iroda indoklása szerint az eddig megszokott forgalmi renden lakossági kérésre, a Hunyadi utca átmenő forgalmának csökkentése és az ismétlődő, balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében változtattak.

A Hunyadira merőleges Gátfő utcában évek óta íratlan szabály, hogy a gépkocsik csak az út egyik oldalán parkolnak. Ha vendégek jönnek hozzánk, nekik is mindig szólunk, hova álljanak. Igaz, ebben az utcában jóval kisebb az átmenő forgalom, hisz a Hunyadi régóta egyfajta menekülőútként funkcionál, de az egyirányúsítással egy egész városrész autósainak életét keserítik meg.

Állítsák vissza a régi rendet!

És akkor a nyolc napot késő értesítéssel kapcsolatban még nem is morogtunk!


[fbcomments]