Közérzet · 2019.11.26.

NAPIMORGÓ – A házak elkészültek, a felfordulás maradt

Szép, nem szép, illik-e vagy sem az ország legszebb sétaútjának elejére, most már mindegy. Sokan ellenezték, de a Szerelem-szigeten végül mégiscsak felépült a három tömbből álló, hatlakásos mini lakópark. A tulajdonosok beköltöztek, és ha már így alakult, reméljük, jól érzik magukat!

A munkaterületként használt szomszédos telek állapota azonban minden jóérzésű embernek bántja a szemét. Építési hulladék, kiirtott növényzet és sártenger maradt a szorgos építtető után, nagyjából azzal az üzenettel, hogy – elnézést a vulgáris fogalmazásért – mindenki bekaphatja.


Az épületek átadása óta már jó idő eltelt, a zsebkendőnyi udvarokban kizöldellt a fű, az ablakokban otthonos fények világítanak, így a kontraszt még szembetűnőbb. A cég neve az ideiglenes(?) kerítés ideiglenes(?) kapuján most is olvasható, úgy látszik, őket nem zavarja, ha rossz hírüket kelti a siralmas látvány.

Néhányan azt rebesgetik, házak épülnek majd oda is, azért nem sürgős a területrendezés. Remélhetőleg tévednek, és ha előbb nem is, tavasszal tesz róla az önkormányzat, hogy a városnak ez a ritka természeti kincse újra zöldbe boruljon!


[fbcomments]