Kultúra · 2016.08.26.

MUZSIKA HÍDJA – Devecseri és kenesei siker

Lezajlott a Muzsika hídja nemzetközi ifjúsági zenei verseny Budapesten a Vigadóban, amelyen gyenge produkciót nem hallott a közönség. A Veszprém megyei diákok igen sikeresek voltak, két devecseri kis muzsikus pedig nagy dicsőséget szerzett az iskolájának és a megyének.

A nemzetközi zsűri (elnöke dr. Ábrahám Mariann zongoraművész) előtt öt korcsoportban mérettették meg magukat a fiatalok. A versenyző gyerekek komoly, nehéz műsorral készültek, egy nyáron át keményen dolgoztak nyaralás és táborozás helyett, hiszen ilyen műsorral, ilyen minőségben csak komoly napi munkával lehet kiállni. Így az öt korcsoportban csupán 40 versenyző érdemelte ki, hogy rész vegyen a versenyen.

A Veszprémi megyei gyerekek sikeresek voltak: a balatonkenesei Ars Nova művészeti iskolából Molnár Barbara, Molnár Bálint, Bokros Bálint dicséretben részesült, ugyancsak dicséretet érdemelt ki a devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából Balogh Panna, Vadas Csaba és Gazdag Máté.

Két devecseri diák pedig nagy dicsőséget szerzett az iskolájának és a megyének: Dávid Eszter zongorista és Promber Bálint Norbert tenorkürtös növendék dobogós helyezett lett. Felkészítő tanáraik Ormándlaky Péter és Ihász Irén voltak.

ih.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!