Közérzet / Kultúra · 2020.04.13.

MÚZSÁK KARANTÉNBAN – Az intelligens ember nem unatkozik

A kialakult járványügyi korlátozások természetesen nekem, nekünk is feladatokat, megoldani való dolgokat jelentenek. Mint művész és előadó nagyon hiányolom az élő fellépéseket, előadásokat. Jelen helyzetben alkotással, szövegírással töltöm ki a felszabadult időt.

Az alkotói magány egyébként jót is tesz, mert a korábbiakhoz képest kevesebb napi impulzus nem zökkent ki az elmélyülésből.

Bár korábban is érdekelt a világ alakulása, változása, ez újabb gondolatokat ébreszt és inspirál. Emlékszem egykori orvos barátom szavaira, miszerint szükségből erényt kell kovácsolni. Ahogy más zenészek, mi is kihasználjuk a mai technika által adott lehetőségeket és küldjük egymásnak ötleteinket. Még közvetlen a veszélyhelyzet kialakulása előtt elkezdtük forgatni a Hollywoodoo legújabb dalához a klipet. Jelenleg a vágás és utómunka fázisánál tartunk, és ez a munka is nagyon érdekes, kreativitást igényelő.

Emellett az óvodák és játszóterek bezárása miatt külön feladatot jelent a kislányommal együtt töltött idő hasznos és tartalmas eltöltése. Jelenleg alap szinten origamit tanulok a netről, zenét hallgatunk, játszunk társasjátékokkal és építőjátékkal, festünk, rajzolunk és nem utolsó sorban főzünk. Nekem a főzés kikapcsolódás, kreatív élmény. Lehetőségem van mások ötleteit, vagy saját fantáziámat használva új ételeket elkészíteni, kísérletezni.

Bepótolom azoknak a filmeknek a megnézését, amiket már régóta terveztem. Mentális egészségem érdekében meditációs gyakorlatokat tanulok egy-egy alkalommal, ha egyedül vagyok. Mozgásigényemet a természetben vezetem le, a szabad levegőn töltött órákat önálló sporttevékenységgel, bringázással, nagy sétákkal és horgászattal töltöm. Sajnos kedvenc hobbimnak, a gombászatnak most nem tudok hódolni eső hiányában. Remélem, hogy április vége, május aranyat érő csapadéka nem marad el és ezzel is bővül a szabadidős tevékenységek köre.

Egy mondatban fogalmazva, nem unatkozom. Néhai édesapám mondata jut eszembe: intelligens ember soha nem unatkozik.

Remélem, sikerült ötletet adnom hasonló helyzetben lévő embertársaimnak! Egészséget, kitartást és jó időtöltést kívánok az olvasóknak!

Trócsányi Gergő

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!