Kultúra · 2016.06.21.

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA – Több helyszín, sok program

Rengeteg programmal készül a Múzeumok éjszakájára a Laczkó Dezső Múzeum a Művészetek Házával karöltve, valamint a Veszprém Megyei Levéltár és a Szaléziánum. Nemcsak tárlatvezetések, hanem koncertek, kézműves foglalkozások és számtalan meglepetés várja a veszprémieket főleg szombaton, de pénteken és vasárnap is.

Szombaton, június 25-én délután négytől éjfélig kiállításmegnyitó, tárlatvezetések, Kabóca játéktér, hanti sátor, kézműves játszóházak, gasztrobemutató, langallósütés, múzeumpedagógiai foglalkozások, fáklyás felvonulás, játékos idegenvezetés, zumba fitness, slam poetry, térfestés, szellemidézés, fényes meglepetések várják az érdeklődőket a Laczkó Dezső Múzeum és a Művészetek Háza kiállítóhelyein. A két intézmény programjaira közös, kombinált belépő is váltható. A programok helyszíne a múzeum, a múzeum udvara (Erzsébet sétány 1.), a Kolostorok és Kertek, a Hősök kapuja látogatóközpont (Vár u. 19.), a várbörtön és a törvényszék épülete (Vár u. 19.). A múzeum részletes programja itt, a Művészetek Háza részletes programja itt.


Idén a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltára (Török Ignác u. 1.) is csatlakozik a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozat helyszíneihez. A levéltári programokra június 24-én, pénteken 15 és 20 óra között várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat. A MH 54. Veszprém Radarezred Légierő Zenekarának zenés köszöntője után lesz levéltári séta, kézműves foglalkozás, tudományos-ismeretterjesztő előadás, könyvbemutató, beszélgetés, kiállításmegnyitó. A programot a lappföldi Csengettyű együttes koncertje zárja. Részletes program itt.

A Szaléziánum június 25-én, szombaton délután hattól este tizenegyig, június 26-án, vasárnap pedig délután négytől hatig várja a Múzeumok éjszakája közönségét. Szombaton kézműves foglalkozásra, koncertre, Ladányi Tamás asztrofotográfus előadására, valamint látogatásra az érseki palota borospincéjébe, vasárnap Kövi Szabolcs hangszerbemutatójára és koncertjére. Részletes program itt.


[fbcomments]