Szórakozás / Kultúra · 2016.06.23.

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA – Mitrász és Istár Balácán

Nemesvámos-Balácapusztán, a római villagazdaságban számtalan meglepetéssel készülnek a Múzeumok éjszakájára szombaton, június 25-én, este hét óra és éjfél között.

A program korhű jelmezes felvonulással és római áldozással kezdődik 19.40-kor. Ezt követően látványos gladiátorküzdelemnek lehet részese a közönség, majd választhat a gladiátorkiképzés és a szakmai tárlatvezetés közül. A hivatalos ünnep áldozattal zárul. Ezután az oly kedvelt misztériumok felé fordul az éj, s megismerhetjük Mitrászt, valamint Istárt. A nap egy kelta tűzkerékkel zárul éjfélkor.

A Múzeumok éjszakája balácai rendezvényén mindenki kipróbálhatja, milyen kovács, fazekas lehetne, a csillagokat is szemlélheti avatott segítséggel, de lesz állatsimogató és a lovaglást is kipróbálhatják a vállalkozó kedvűek. A has jókedvéről kenyérlángos, bor, szörpök, sajtok árusításával gondoskodnak a szervezők.

A programra a felnőttjegy 1500, a gyermekjegy 600, a családi jegy 3200 forint. Éjfél után fél egykor különjáratú autóbusz indul Balácáról a veszprémi buszpályaudvarra. A busz minden megállóban megáll. További információk itt.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!