Szórakozás / Kultúra · 2021.07.21.

Művészetek Völgye: Debreczeny Zoltán Keréktárlata

A Veszprémben élő és alkotó Debreczeny Zoltán festőművész bő két évtizede jelen van a Művészetek Völgye rendezvényein. Most újdonsággal készül Kapolcsra: a Keréktárlattal.

Az előzményekről és a tervéről ezt mondja Debreczeny Zoltán:

– Az elmúlt körülbelül harminc évben számtalan szokatlan helyen, térben rendezett csoportos és egyéni kiállításon vettem részt. Müncheni metróállomás, toszkán kolostor kerengője, máltai halászkikötő, Budapest Trip hajó fedélzete, plázaparkoló is volt képzőművészeti tér. Erről szólnak huszonegy éve a kapolcsi buszmegálló kiállítások is. Találkozni a közönséggel. Beszélgetni, együtt örülni. A tavalyi völgyhétvégéket már a vírushelyzethez való alkalmazkodás jegyében töltöttük a buszmegálló mellett, szabad térben, távolságot tartva. Az idei tervem a Keréktárlat.


Ez is az alkalmazkodás, a szabálykövetés és a „csináljunk valami újdonságot” jegyében történik. Vásároltam egy klasszikus vonalú, holland elektromos kerékpárt egy kis utánfutóval. Erre szereltem a kiállítási installációként szolgáló állványt. Olyan képeket válogatok a mozgó kiállításhoz, amik a zenéről, kerékpározásról, Európáról és az Európa Kulturális Fővárosa projektről szólnak. Naponta tennék egy-két kört a völgyben. Amolyan spontárlat-vezetést tartok patakparton, réten, kúriánál és ahol kíváncsiak a népek valami jókedvűségre. Fontos megjegyeznem, hogy ilyenkor a képeket nem árulom, csak megmutatom.

A Művészetek Völgye harmincadik alkalommal várja a közönségét Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden július 23. és augusztus 1. között.

Részletes program és minden további információ a fesztivál honlapján.

A művész egyelőre Veszprémben mutatta meg mozgó tárlatát.
Baumann Béla fotói


[fbcomments]