Sport · 2023.01.20.

Mudryk elhagyja a Shakhtart

A donyecki Shakhtar és a londoni Chelsea közötti tárgyalások a végső szakaszban vannak. Mihail Mudryk szélső az angol bajnokságban lép pályára.

Ha tudni szeretne minden versenyről és azok eredményeiről, látogasson el a GGBET oldalra, ahol mindig naprakész információk találhatók az összes közelgő mérkőzésről.

A klubvezetés megvitatja az átigazolás legfrissebb részleteit, maga Mudryk pedig átesett az orvosi vizsgálaton Londonban. A Shakhtar 22 éves csatárának szerződése 2030-ig szól a Chelsea-nél. Ez alatt a hét év alatt a Shakhtar jó bónuszokat fog kapni, ha a Chelsea lesz az angol Premier League bajnoka. Hiszen a szerződés 100 millió euróról szól, ebből 70 millió euró fix összeg, 30 millió euró pedig bónusz.


Mikhail Mudryk gyors és technikás játékos. Ebben a szezonban tíz gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott. Az „ágyúsok” hetek óta tárgyalnak a „bányászokkal”, próbálnak megegyezni a kölcsönösen előnyös feltételekről. Hiszen az Arsenalt tartották az egyik fő esélyesnek a donyecki csatár megvásárlására. De a Chelsea FC túllicitálta az Arsenal FC-t, amely alacsonyabb áron akarta megvenni Mudrykot.

Ami érdekes, hogy a Chelsea FC hivatalos honlapján már a szerződés aláírásának hivatalos bejelentése előtt arra biztatták a szurkolókat, hogy iratkozzanak fel a „bányászok” támadójának fiókjára.  

Erősítenek a kékek

A Chelsea komoly erősítés mellett döntött és nem Mudryk átigazolása az egyetlen a téli átigazolási időszakban. A „kékek” már szerződtették a monacói Benoit Badiashile védőt. Valamint az elefántcsontparti David Fofana is náluk fog játszani. A Vasco da Gama középpályása, André Santos is csatlakozott a Chelsea csapatához, valamint az Atletico támadóját, João Félixet is kölcsönvették.

Emellett a Chelsea azt tervezi, hogy leigazolja Moisés Caicedót. A Brighton legalább 75 millió fontot kér a 21 éves középpályásért. Rajta kívül Marcus Thuram iránt is érdeklődik a klub, aki a Borussia Mönchengladbach csatára és Michael Antonio, a West Ham játékosa iránt. Igaz, a West Ham visszautasította a kölcsönajánlatot, mert úgy vélte, hogy a javasolt összeg nem elég érdekes. De ez nem volt végleges döntés, talán mindkét fél tart egy kis szünetet és mérlegeli az együttműködés feltételeit. 

A „kékek” erősítenek, frissítenek, új játékosokat toboroznak. Most fontos, hogy Graham Potter edző képes legyen kamatoztatni az új játékosok erősségeit. Hogy ne legyenek belső konfliktusok a csapatban és minden játékos a számára legelőnyösebb pozíciót foglalja el. Akkor a klub minden befektetése megtérül és az angol Premier League 10. helye az elsőre változik. Vagy legalábbis kezdésnek a Chelsea az első háromban lesz.

X

Fotó: DailyExpress


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]