Szórakozás · 2021.05.25.

Mozartra várva! musicalgála a Petőfi Színházban

A 2020/2021-es színházi évadra tervezett Mozart! című nagyszabású musicalt a Veszprémi Petőfi Színház a következő évadra halasztja. Viszont május 29-én, szombaton 20 órától a Mozartra várva! musicalgálával kedveskedik közönségének a szabadtéri színpadon.

Mivel a Mozart! című musical nagyon sok művész – tánckar, zenekar, statiszta – jelenlétét követeli meg, ezért a járványhelyzet okozta korlátozások miatt, illetve a közreműködők biztonsága érdekében az előadás a 2021/2022-es évad első nagyszínpadi bemutatója lesz. Így a próbák már a biztonságos körülmények beálltával kezdődhetnek meg. A bérletes nézők és a műfaj szerelmesei azonban nem maradnak előadás nélkül, ugyanis a színház társulata egy igazi musical utazásra invitálja őket a Mozartra várva! című musicalgálával. A kétfelvonásos, látványos elemekkel tarkított, a magyar és világhírű musicalek legjavából összeállított est Forgács Péter Jászai-díjas, Érdemes művész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója rendezésében kerül színpadra.

Mozartra várva!, Mozartra várva! musicalgála a Petőfi Színházban

A színész-rendező elmondta, nagy örömmel tett eleget a felkérésnek, hiszen már sok hasonló zenés előadásban játszott vagy rendezett ilyeneket az elmúlt évtizedekben. – Nagyon sokat beszéltünk arról, hogy hogyan képzelem el képileg, látványilag, de én igazából csak összefogtam és összefűztem a folyamatát. A tudásomat boldogan megosztottam, átadtam, de a munka érdemi része lényegében a társulaté – árulta el. – Mindenki nagyon tehetséges, ügyes, lelkes, izgatott, és élveztem velük a közös munkát. Szerencsére a csapatban nagy rend és fegyelem van.

A Mozartra várva! megtekintése regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a regisztrációs számok valamelyikén – 20/772-8200, 20/563-7789, 20/563-3037, 20/563-4811, 20/432-3588 – tudnak a nézők, illeve személyesen is megtehetik a színház jegyirodájában (H-P: 9-17), a Színházkerthez kihelyezett jegyirodánkban (H-P: 10-16), vagy Kossuth utcai VIP pavilonban (H-P: 10-15, Szo: 10-13).

Az előadás a Veszprémi Petőfi Színház színházlátogatási szabályzata szerint látogatható.

Fotók: Veszprémi Petőfi Színház


[fbcomments]