Közérzet · 2021.11.19.

Motoros Mikulás viszi az ajándékot az otthonba

A Veszprémi Motoros Egyesület tagjai idén hatodik alkalommal visznek ajándékot a veszprémi Fenyveserdő otthonba. A közvetítésükkel idén bárki megajándékozhatja az otthon lakóit.

– Évek óta járunk hozzájuk, az otthon lakói pedig készülnek az érkezésünkre – mondta a mai sajttájékoztatón Izbéki Gábor, az egyesület vezetője. – Ez az idő boldogsággal telik náluk, ezt tudjuk jól. Viszünk is mindenféle ajándékot. Hol írószert, hol gyümölcsöt vagy édességet kérnek tőlünk az intézmény vezetői. Mindig azt, amire az otthon lakóinak szükségük van. Ezúttal várjuk a segíteni szándékozó embereket is! Aki szeretné megajándékozni az otthon lakóit játékokkal, édességgel, gyümölccsel, az december 6-án 15 óráig leadhatja a csomagját a Metisz Kisvendéglő és Pizzériában, a Radnóti tér 3. alatt. Innen indul a motoros konvojunk az otthonba.

– Az otthon lakói számára nagyon fontos, hogy emberekkel találkozzanak – vette át a szót Szabó János, a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye, azaz a Fenyveserdő otthon megbízott részlegvezetője. – A találkozás szinte fontosabb számukra, mint az ajándék. A járvány miatt tavaly csak az ablakból tudtak integetni a motorosoknak. Reméljük, hogy idén létrejöhet a személyes találkozó, még ha csak a szabadban is!


Horváthné Szabó Andrea, akit fél évvel ezelőtt neveztek ki a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém megyei kirendeltségének igazgatójává, megjegyezte: fantasztikus embereknek látja a motoros egyesület tagjait. Elmondta, hogy a kirendeltséghez nem csak a Fenyveserdő otthon tartozik, hanem egy tucat lakásotthon is.

Horváth Lajos asztalosmester, az egyesület „hivatalos” motoros Mikulása saját élményeiről mesélt:

– Minden évben fantasztikus érzés ez a látogatás számunkra. Készülünk rá, a gyerekek énekelnek nekünk, tehát ők is készülnek a fogadásunkra.

A képen balról jobbra: Horváthné Szabó Andrea, Szabó János, Izbéki Gábor és Horváth Lajos. Fotó: a szerző


[fbcomments]