Közérzet · 2019.11.14.

MOSOLYSZOLGÁLAT – Bohócdoktorok viziteltek a gyerekeknél

Eredményes és mosolyogtató eljövendő évek első pillanatait örökíthettük meg a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályán, ahol a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat Alapítvány bohócdoktorai első vizitjüket tartották. Látogatásukra mostantól minden csütörtökön számíthatnak a kis betegek.

Vass Szilárd (dr. Bohóc Sziszi), az alapítvány kuratóriumának elnöke, a Fővárosi Nagycirkusz és a szombathelyi Weöres Sándor Színház vendégművésze elmondta, bárki lehet praktizáló bohócdoktor, ha a kellő empátia mellett némi exhibicionizmussal is rendelkezik. Tagjaik sorában színész, táncos, bábművész, pedagógus is található, akik valamennyien részt vettek azon a szakmai, művészi, egészségügyi és pszichológusi felkészítésen, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy egy ilyen rendhagyó közegben, beteg kisgyermekek között mozogva, a legkülönfélébb helyzetekben is feltalálják magukat. Ahogy fogalmazott: a gyerek rögtön leveszi, ha nem őszinte és természetes a produkció. Ő húsz éve bohócdoktorkodik, kezdetben a szakmai kihívás vonzotta, amit nagyon hamar felváltott a nap mint nap megélt csoda öröme.

Mai társával, dr. Bohóc Janival Veszprémben is sikerült mosolyt csalniuk a kórtermekben lábadozó gyerekek arcára. A kórház és az osztály vezetésének pozitív hozzáállásán túl ez a Videoton Holding Zrt.-nek is köszönhető. A cég képviseletében megjelent Komáromi Judittól megtudtuk, hogy a Videoton saját alapítványán keresztül sokféle módon igyekszik segítséget nyújtani az alkalmazottainak. Mivel Veszprémben is van gyáregységük és az itt dolgozók gyermekei a veszprémi kórházba kerülnek baj esetén, örömmel vállalták a bohócdoktorok kezdeményezésének támogatását.

IMG_20191114_112803


[fbcomments]