Életmód / Sport · 2016.05.18.

Mosolygó bringások a viharos szélben

Az idei év is emlékezetes marad a 23. Bakony 200 résztvevői számára, akiket a reggeli órákban az eső, utána a szél tépázott a Bakonyban. A mostoha időjárás ellenére is közel kétszázan indultak a túrán. Az előnevezőknek nem több, mint tíz százaléka morzsolódott le, de a helyszínen nevezők behozták a „hiányt”.

Meglepő módon szinte ugyanannyian teljesítették a 200 kilométeres távot, mint tavaly, pedig akkor az időjárás jobb és az összlétszám is nagyobb volt. Sokan az utolsó pillanatig vártak az indulással és figyelték még a reggeli órákban is az időjárás várható alakulását, majd ezután döntöttek, hogy indulnak vagy maradnak.


A gyerekeknek szervezett túrára sem érkezett meg a várt résztvevői létszám, ami az időjárás alakulása miatt nem is meglepő. A teljesítők emlékérmet kaptak, amit büszkén viseltek a célba érkezésük után.

Az idén bevezetett újítások szinte egytől egyig beváltak: a bővebb ellátású Kab-hegyi frissítőpont, a kapolcsi házi szörpök pogácsával, az új útszakasz, ahol minimális volt az autós forgalom és az Óváros téri helyszín az éttermi ebéddel –  mind pozitív értékelést kaptak.

– Nagyon jó érzés volt látni a teljesítőket, akik annak ellenére is mosolyogtak, hogy szinte összerogyva értek célba. Az elmúlt napokban voltak aggodalmaim, vajon az eső mossa el vagy a szél fújja szét a túrát, végül konszolidálódott a helyzet. Aki már többször teljesítette a Bakony 200-at, jól tudja, a jó idő valószínűsége csekély, ezért a jövő évtől már a „szélsőséges időjárást” is felvesszük a túra szolgáltatásai közé – mondta mosolyogva Tóth András főszervező.

(Fotógaléria és a teljesítők listája itt és itt érhető el.)


[fbcomments]