Szórakozás / Közérzet / Kultúra · 2016.11.11.

MÓDOSÍTÁS – Maradnak a csatornák

Mint arról portálunkon korábban beszámoltunk, a Telekom a 2017-es évre egy merőben új és sokak nemtetszését kiváltó csatornakiosztást tervezett. A kiszivárgott hírek szerint a Vajna-médiabirodalom csatornáit helyezte volna előtérbe, mindezt úgy, hogy régi, igazán nézett csatornákat – Fox, National Geographic – viszont végleg kivett volna a kínálatból.

A hatalmas elégedetlenség, a szolgáltató közösségi oldalán indult petíció és előfizetői elvándorlás a Telekomot azonnali cselekvésre késztette: engedett az ügyfelek, valamint a sajtó nyomásának, és új megállapodást kezdeményezett. Közleményben tudatta, hogy miután Andy Vajna új adói kissé átalakították volna a csatornakiosztást, újratárgyalták a Fox ügyét.

A közlemény itt olvasható:

Az ügyfelek érdekében, véleményüket figyelembe véve, a Fox Networks Group és a Telekom megállapodott a folytatásról. A National Geographic Channel, a Nat Geo Wild és a Fox csatorna megszakítás nélkül továbbra is szerepel majd 2017 januárjától a Telekom csatornái között. A két cég azt követően indította újra gyakorlatilag azonnal a tárgyalásokat, hogy a Telekom ügyfelei a cég 2017-es csatornakiosztását megismerve több fórumon (így közösségi oldalakon is) határozottan kinyilvánították, nem értenek egyet az érintett minőségi csatornák kikerülésével. Az ügyfelek véleményét látva mindkét fél – függetlenül attól, hogy korábbi üzleti tárgyalásaik nem vezettek sikerre – mielőbbi megegyezésre törekedett annak érdekében, hogy a tévénézők számára továbbra is elérhetőek legyenek a Fox csatornái a Telekomnál (így például a sokak által kedvelt The Walking Dead című sorozat is).”

Ezzel talán végérvényesen pont kerül az elmúlt év legnagyobb tömegeket megmozgató botrányainak egyikére.

A Telekom csatornalistája itt található.

 [stextbox id=”grey”]Pár éve ugyancsak az elégedetlen tévénézők indítottak petíciót a UPC ellen, amikor az kivette középáras csomagjából a francia Muzzik csatornát. Akkor a UPC szintén visszatette a Muzzikot a csomagba úgy két hónapra, ezt követően pedig ismét kivette, akkor már végleg, illetve a legdrágább csomagjában tette elérhetővé. A Telekom előfizetői most reménykedhetnek, hogy ezúttal nem történik ilyesmi.[/stextbox]


[fbcomments]